lekker kontje (lamsbout van de barbecue)

lekker kontje (lamsbout van de barbecue)

Belofte maakt schuld 😉 Vorige week beloofde ik aan mijn instagramvriendjes het recept van de heerlijke lamsbout, die ik gepost had. En hier is hij dan eindelijk! Lamsbout is een heerlijk dooraderd stuk vlees, wat het best rose of supergaar gegeten kan worden. Deze keer hebben we gekozen voor rose. Because i like my meat pink 😉

DSC_2659a

Wat heb je nodig:

  • Een mooi stuk lamsbout. Dit maak je natuurlijk niet voor 2 personen 😉
  • grof zeezout
  • olijfolie (ik gebruik zo’n sprayflesje)
  • een paar tenen knoflook in lucifertjes gesneden
  • een bosje tijm
  • een barbecue (in de oven kan ook natuurlijk)
  • een kerntemperatuurmeter

Hoe maak je het?

In een woord: Supermakkelijk!!

Zorg dat je de barbecue op temperatuur hebt, je wil hem rond de 175 graden hebben, zo word het vet ook lekker krokant. Verder gaar je hem indirect , dus je legt de kolen aan de ene kant in de barbecue en een lekbak voor braadvocht en vet aan de andere kant. Het lamsvlees leg je niet boven de kolen natuurlijk maar boven de lekbak 😉

Het vlees voorbereiden doe je als volgt: je pakt een mooi lang, dun mes (een fileermes is ideaal) en je prikt het vlees rondom helemaal in. In al deze gaatjes stop je stukjes knoflook en takjes tijm. Wrijf het vlees in met mooi grof zeezout en wat olijfolie. Nu mag hij op de barbecue, maar niet voordat je een temperatuurmeter in het dikste deel van het vlees hebt gestopt.

Je wil dit vlees namelijk mooi rose houden, doorgeslagen (te gaar) is het net een schoenzool 😛 Hou dus een kerntemperatuur aan van 59 a 60 graden. Als het vlees die temperatuur heeft bereikt (dit duurde bij ons anderhalf uur) haal je het van de barbecue en leg je het in een schaal, dek af met aluminiumfolie en laat ongeveer een kwartier tot een half uur rusten voordat je er mooie plakken van snijdt.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: