Vriendschap

Vriendschap

Een keer trek je de conclusie, vriendschap is een illusie…

Of niet?

In mijn leven heb ik meerdere vriendschappen gehad, soms lang, soms kort. Van voorbijgaande aard en vriendschap die blijft, al die vriendschappen zijn me dierbaar! Ik koester herinneringen, heb wijze lessen geleerd…in het leven brengt iedereen je wel iets.

Wat ik ook heb geleerd is dat iemand die vrienden met mij wil zijn, een lange adem moet hebben…

Ik ben namelijk echt een waardeloze vriendin!

Daar…ik heb het gezegd, de harde waarheid 😉

Ik ben namelijk de vriendin die zelden op de koffie komt, je verjaardag vergeet, vergeet om je terug te appen en nog erger…de telefoon niet opneemt als je me belt! Ik ga zelden met je mee voor een uitje, een wijntje of gewoon even hangen. Ik antwoord op al je vragen negatief…

Heel eerlijk? Ik snap het dat mensen me niet trekken als vriendin…vriendschap is namelijk geven en nemen. Als vriendin geef ik weinig en neem ik nog minder, ik vraag niet om hulp, niet om advies en laat zelden iemand in mijn hart. Ik doe alles alleen en eigenlijk vind ik dat ook fijn…dan hoef ik met niemand rekening te houden.

Want…ik vind mezelf al zo lastig 😉

Ik ben een piekeraar, ik heb 1000 beren op de weg, miljoenen angsten en ik ben ook nog poep eigenwijs! Het moet zoals ik het bedacht heb en een middenweg bestaat niet… Geef ik toch eens toe aan de plannen van een ander? Dan ben ik volledig van slag en heb ik paniek niet te zuinig, ik word berechagerijnig en zie niks meer zitten.

Echt! Ik ben een moeilijk mens! Dat mijn man me nog steeds lief vindt, het verbaast me enorm! Ik vertel mezelf dan maar dat hij bij me blijft omdat ik lekker kan koken en hij blij is dat zijn kleren schoon gewassen worden. Ik vind mezelf namelijk ook echt niet zo lief en aardig 😉

Al die vriendschappen die zijn geëindigd…ik snap ze best 🙂 Hoe verdrietig ik er soms ook om kan zijn…ik weet dat een relatie met mij ontzettend ingewikkeld kan zijn, als je me niet begrijpt. Als je geen idee hebt hoe mijn hoofd werkt, ben ik ook gewoon bizar raar!

Maar sinds ik mijn diagnose ASS heb gekregen, snap ik mezelf ook beter. Ik oordeel minder hard over mezelf, ik kan de vrienden die ik heb ook beter uitleggen waarom ik doe wat ik doe. Waarom ik vaak afstand hou, waarom ik zo weinig laat horen…

Jou telefoontje? ik neem niet op omdat ik het gesprek zo lastig vind als ik je niet zie…

Ik heb veel meer informatie nodig om een gesprek te kunnen voeren. Ik heb jouw gezichtsuitdrukking nodig, je intonatie, je lichaamstaal…aan de telefoon mis ik dat allemaal en begrijp ik dingen totaal verkeerd. Ik weet dit van mezelf en val daarom stil aan de telefoon, ik weet niet wanneer het mijn beurt is om te praten…raar misschien, maar mijn werkelijkheid. Vermijden is dan makkelijker dan alsnog het telefoontje voeren en dagen te piekeren over of een gesprek nou goed of fout ging 😉

Dagjes weg?

Joh…ik vind het vreselijk om ergens te zijn waar ik het niet ken! Ik voel me continu angstig, kan niet meer focussen op jou omdat ik de omgeving met argusogen in de gaten moet houden. Alle mensen zie ik, ruik ik, hoor ik, ik zie de omgeving, ik moet alles in me opnemen en vergeet te genieten van het feit dat ik tijd met je doorbreng. Want stel dat ik moet plassen? Waar is de wc, langs hoeveel mensen moet ik lopen om die wc te bereiken, is het een beetje schoon??? Gaan de mensen niet naar me kijken? Vinden ze me niet raar? Val ik niet over omhoogstekende tegels of planken? Ik weet namelijk niet precies hoe alles er uitziet 😛

Maar…

Heb ik jou binnengelaten in mijn hart, zie ik je dan, heb ik al mijn beren opzij geschoven om met jou af te spreken?

Weet dan, dat ik ontzettend veel van je hou! Dat ik dagelijks aan je denk! Dat ik compleet op jou gericht ben, dat ik je zie, je voel en echt oprecht aandacht aan je geef! Dat ik je belangrijk vind en met je wil delen…

Want ondanks al mijn eigenaardigheden en mijn waardeloze vriendin zijn…mijn liefde is oprecht 🙂

Dankjewel voor het volhouden, het blijven appen, voor het spontane langs komen, voor je geduld…

Ik zie je graag, ik spreek je graag…ik ben er alleen niet zo goed in om het duidelijk te maken 😛

Bonsje

Eén gedachte over “ Vriendschap

  1. Wat een mooie boodschap eigenlijk. Ik ben zelf ook dol op mijn vriendinnetjes, en we zijn ook allemaal anders, maar bij sommige weet je gewoon dat het goed zit! Hoe vaak of weinig je ze ook hoort of ziet soms. Ik denk dat jouw vriendinnen in ieder geval een lekker warm gevoel kregen bij het lezen van deze post!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *