hey mama, hoe doe jij het?

hey mama, hoe doe jij het?

Hey mama, lieve collega mama…

Hoe doen jullie dat? Dat ene ding, je weet wel…je kind zindelijk krijgen!

Het is nogal een ding in moederland, je kind moet uiteindelijk zindelijk worden maar dat kind heeft daar eigenlijk nog helemaal geen zin in.

Ik zie onbeperkt tips online, boeken, cursussen…allemaal methodes om je kind zo snel mogelijk zindelijk te krijgen. Het is een grote markt in mama land. En ja, ik ben er ook mee bezig 😉

Want ik heb het idee dat mijn kind prima aanvoelt dat ze moet poepen en plassen. Ze gaat bijvoorbeeld ‘even verstopje doen’ achter de stoel, of de kast en komt dan melden dat ‘ik ebbe poept, neeeeeh Lieve ebbe niet poept, alleen plast.’ Als ik dan aangeef dat ze ook op de wc mag lacht ze en gaat alvast op de grond liggen voor een ‘koome broek’ 😛

Als ze moet plassen, zie ik haar hurken en tussen haar benen graaien en zegt ze:’oeh! Lieve plast.’

In het zwembad weet ze dat ze beslist niet mag poepen, ze gaat dan ook heel hard huilen als ze moet. Net zolang tot ik haar er uit vis en dan rent ze als een speer naar het hoekje van de tuin om in hoog tempo een grote hoop te kakken… Mama Bons kan er zo snel niet achteraan rennen, zo snel als mijn kind een drol kan produceren 😉

Laatst hadden we een gelukstreffer, voor we het bad in gingen vertelde ik dat ze niet in het water mocht poepen. Als ze het voelde moest ze het even zeggen… Dus na een kwartiertje kwam de melding ‘Ikke oppe wc.’ Met mijn natte lijf kind naar papa gesjouwd die binnen droog zat te zijn en vol trots liet ze een mooie drol in de pot glijden. Wij natuurlijk hartstikke trots, complimentjes all over en een heus applausje gedaan. Kind ook trots, vol vreugde weer naar buiten om mij te vertellen dat ze ‘oppe wc poepie heb gedaan’ om vervolgens op de schommel te klimmen en nog een nummer 2 in het gras te deponeren…

Continu komt ze zeggen dat ze ‘oppe wc’ wil, en ik ren me de benen uit het lijf om haar op die pot te krijgen. Eenmaal op de wc, heeft ze heel veel verhalen, verfrommelt ze meters papier en trekt ze 40 keer door…. maar ze laat geen poepie of plasje vallen! Het potje in de kamer, daar mag Nijn op zitten, ze wil het ook wel even voordoen aan het roze konijn…maar poepen of plassen? echt niet!

Zodra ik haar van de wc haal (na een half uur gehurkt naast haar zitten en liedjes zingen) en weer een luier om doe, dan drukt ze gauw even een bruine rakker 😉

En nou is het niet zo dat ik me er heel druk om maak, ze is tenslotte nog geen vier maar net 2… en ik vind die pamper en dat pak doekjes stiekem ook best makkelijk. Geen risico op ongelukjes op mijn mooie bank of in de auto en buiten is een plasje of een poepje zo weer opgeruimd.

Maar ze is er duidelijk mee bezig, we lezen boekjes, we praten er over, zij praat er over… Alleen de uitvoering ontbreekt een beetje.

Dus lieve mama’s…hoe pakten jullie dit aan? Komt het zelf goed? Moet ik er meer mee bezig zijn? Moet ik strenger zijn? Hoe doe ik dit????

Bonsje

Eén gedachte over “ hey mama, hoe doe jij het?

  1. Hey mins ,

    Zoals de meeste moeders al zeggen : JE MOET ER ZELF WEL KLAAR VOOR ZIJN ! Want doe je 1 keer die pamper af , dan moet je doorzetten . Als je van huis gaat , vele schone kleren meenemen . Haar ieder half uur even meenemen naar de wc/potje .

    Ik maakte het leuk door ze mee te nemen naar koster en dan mochten ze stickers uitzoeken …. grote en kleine . We plakten een grote plaat op de koelkast en zodra er plas in het potje zat dan mochten ze een sticker plakken , met het poepen de grote stickers . Ik kocht bij de action van dat hele goedkope speelgoed wat ze soms uitdelen bij een traktatie en dan bij 10 stickers bijvoorbeeld mochten ze zo’n dingetje uitzoeken . Zodra er visite kwam merkte ik dat de kinderen erg trots hun sticker plaat lieten zien en kregen dan complimenten en groeiden ze 2 meter .

    Dit werkte voor mij super , maar vergeet niet dat iedereen een andere manier heeft en je moet doen waar je je bij lekker voelt .

    xxx Emma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *