mama

mama

Ooit, in een niet zo ver verleden was ik geen moeder. Ik was een vrouw, gewoon een vrouw zoals er heel veel zijn πŸ™‚

Een beetje te zwaar, net als zoveel vrouwen. Een beetje ijdel, net als zoveel vrouwen…ik was een echte selfie pro! Ook kon ik ontzettend goed converseren…want ik weet van heel veel dingen een klein beetje. Net genoeg om gezellig een gesprek gaande te houden en interessant te zijn. Ik ging regelmatig naar de kapper, maakte me dagelijks op en mijn kleding was goed verzorgd.

Ik was soms ook best een beetje goed in flirten πŸ˜‰ Soms draaide een man zich om, om nog eens te kijken (hoop ik dan, misschien was het ook wel pure verbazing over zoveel Bons) Ik heb me in ieder geval nooit gestoord als er eens naar me werd gefloten op straat.

In mijn dating dagen wist ik van mezelf dat ik een prettige tafelpartner was. Ik heb goede tafelmanieren en kan gezellig kletsen, enge stiltes vallen er niet met mij tegenover je…

In de tegenwoordige tijd ben ik een heel ander soort vrouw, ook een waar er heel veel van zijn.

Ik ben een mama!

Nog steeds een beetje te zwaar, net als heel veel vrouwen. Nog steeds een beetje ijdel….

Maar…

Mijn social media is niet meer gevuld met selfies, tegenwoordig speelt er een ander vrouwtje de hoofdrol. Mijn prachtige kind is mijn favoriete foto onderwerp. Het belangrijkste waar ik over schrijf, het grappigste in mijn bestaan…

De kapper, die zit al een paar weken dicht maar ook voor de sluiting had ik niet meer zoveel tijd om hipper dan hip te zijn. Mijn gewaagde coupes en kleurtjes werden lekker veilig πŸ˜‰ Make up bestaat uit mascara en wenkbrauwen….soms was ik maar een keer in de week mijn haar! Mijn kleding is eigenlijk altijd wel een beetje smoezelig…snotneusjes, plakhandjes, etensresten. Ik ontdek elke 5 minuten nieuwe vlekken πŸ˜‰

Wat het meest veranderde…

Mijn conversatie skills!

Ik ben een mama, ik denk alleen nog maar aan mijn kind! Ik praat alleen nog maar over mijn kind, mijn hoofd is vol van mijn kind. Als ik de deur uit ben, check ik regelmatig hoe het met haar gaat. Date night met ’the Mr’….we praten over ons kind πŸ˜‰

Ik wijt het maar aan het feit dat er zoveel gebeurd in haar ontwikkeling πŸ˜‰ Maar ik ben echt geen interessante conversatiepartner meer…ik ben nergens meer van op de hoogte. Volg het nieuws niet meer op de voet en mijn interesses liggen voornamelijk bij een gezonde ontwikkeling van mijn kind. Bij opvoeddilemma’s en hoe ik aan voldoende rust kom πŸ˜‰ Sexy ben ik geen moment meer geweest sinds de zwangerschapsmisselijkheid begon…

Mede mama’s, word het ooit weer zoals vroeger? Komt er ooit weer een moment dat ik over iets anders kan praten? Ga ik ooit weer nadenken over de juiste selfiehoek?

Word ik ooit weer zichtbaar Bonsje in plaats van de onzichtbare mama van Lieve?

Het is een bijzondere weg zo samen πŸ™‚

Groeien als moeder en dochter, groeien in onze nieuwe realiteit. Wat kan liefde bijzonder zijn en hoe bizar is het dat een moeder zichzelf zo belangeloos opzij kan zetten…

Mama…wat een mooie functie, wat een heftige job, wat een belangrijke naam!

Bonsje

Reacties zijn gesloten.