Zachtgegaarde scholfilet in kruidenolie

Zachtgegaarde scholfilet in kruidenolie

Dankzij mijn liefste vader, kreeg ik weer een lekker bakje scholfilet. Ik wilde hier eens wat anders mee doen dan het bakken want ik had net de kookplaat schoongeschrobd 😉 Vis bakken geeft een vette bende en daar had ik nu even geen zin in. Ik wilde ook een beetje op de lijn letten na een nogal gezellig weekend met veel te veel lekkers 😉 Bij mijn ouders kreeg ik vorig jaar poon in een kruidendressing van de barbecue en dat was eigenlijk wel heel erg lekker! Dat gaf mij het idee om dit te maken, plus dat ik nog heel veel verse kruiden over had van de falafel die ik zondag maakte 🙂 Dit was een heerlijk, gezond en licht maaltje samen met wat gekookte asperges. Het is ook niks te moeilijk of heel veel werk, het enige wat je hoeft te doen is de blender aan te zetten en de vis in de oven te schuiven.

Wat heb je nodig voor 2 personen:

  • 4 flinke scholfilets
  • sap van 1 citroen
  • teen knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • flinke snuf zeezout (ongeveer een theelepel)
  • een flinke handvol verse kruiden (koriander,peterselie, dille…whatever you like)
  • snuf zwarte peper (naar smaak)

Hoe maak je het?

Doe het citroensap met het zout, de knoflook en alle kruiden in de blender, giet de olie erbij en laat dit draaien tot het helemaal glad is gepureerd.

Dep de scholfilets droog en besmeer deze met de kruidenolie. Leg ze daarna in een ovenschaal en giet de resterende olie er ook overheen. Laat 20 minuutjes marineren terwijl je de oven voor verwarmd op 100 graden hetelucht.

Schuif de schaal met de scholfilets in de oven en laat garen tot je ziet dat de eiwitten net beginnen te stollen (als er witte vloeistof op de scholfilets komt) Bij mij duurde dat ongeveer een half uurtje.

Serveer met een zachte groente of een frisse salade en boterkrieltjes.

Het velletje van de scholfilets kan je trouwens gewoon eten, vind je dit niet lekker? neem dan gewoon filets zonder huid of vraag je visboer of hij de huid voor je wil verwijderen.

Doe mij een plezier…. Maak dit recept alsjeblieft niet met pangafilet of tilapia! We hebben hier in Nederland een fantastische vissersvloot, de vissers blijven investeren in innoveren om het dierenleed zoveel mogelijk te beperken. De vis die zij vangen heeft vrij rond mogen zwemmen in de Noordzee en een leven gehad dat een visje waardig is. Waarom zou je dan kweekvis uit het buitenland willen eten?!

Bonsje.

Eén gedachte over “Zachtgegaarde scholfilet in kruidenolie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: