Bonsjes Vanille Stoofpeertjes

Bonsjes Vanille Stoofpeertjes

The Mr’ is dol op stoofpeertjes, ik kan hem zielsgelukkig maken met een grote pan stoofperen! Hij eet ze ook overal bij, in de kwark, bij zijn avondeten en gewoon zomaar prikken uit de pan en later het bakje in de koelkast. Ikzelf ben er niet zo heel erg dol op, het is veel werk om te schillen en het is eigenlijk geen groente 😉 Toch maak ik hem af en toe blij, gewoon omdat hij de liefste is en ik van hem hou. De stoofperen zijn nu in het seizoen en dus volop verkrijgbaar voor een leuke prijs 🙂 Ik kan niet wachten tot de stoofperen bij mijn ouders uit de tuin goed zijn…Lekker nog meer peren schillen 😉 Stoofperen zijn namelijk zo hard dat ik me de blaren op mijn duim schil en de dunschiller kan ik het niet mee… ik snij dan meer nagels en vel van mijn handen af dan schil van de peren 😉 Hier mijn receptje voor lekker zachte en zoete vanillepeertjes.

Wat heb je nodig:

  • anderhalve kilo gieser wildeman stoofperen
  • 100 ml vanillelikeur (licor 43 of een goedkoper merk)
  • 1 glas rode wijn
  • sap en rasp van 1 citroen
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 2 steranijs

Hoe maak je het?

Schil de peertjes en verwijder het klokhuis. Dit is ook meteen het meeste werk 😉 voor de rest hoef je alleen maar lang te wachten tot ze gaar zijn…

Doe alle ingrediënten in een pan, vul aan met water tot ze net niet onder staan en laat zachtjes aan de kook komen. Zet je vuur op het allerlaagste pitje en laat koken tot de peren rood kleuren en supergaar zijn 🙂 Dit kan rustig een uur of 3 duren. Giet het vocht van je peertjes af en laat dit op hoog vuur inkoken tot het stroperig word, daarna giet je het terug bij de peertjes. Vis wel even de steranijs er uit, die is heel vies als je hem tussen je kiezen krijgt 😉

Stoofpeertjes zijn lekker bij draadjesvlees, varkensrollade en gebakken aardappels. Ook lekker in de kwark, yoghurt of bij een lekker bolletje vanille-ijs 😉

Eet smakelijk!

6 gedachten over “Bonsjes Vanille Stoofpeertjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *