Tropische Kokos panna cotta.

Tropische Kokos panna cotta.

Ik ben dol op panna cotta, de zachte romige smaak en de op de tong smeltende textuur…… Je kan me er voor wakker maken! Officieel is panna cotta gekookte room maar omdat mijn darmen niet altijd even positief reageren op zuivel, besloot ik vandaag eens voor een zuivelvrije variant te gaan. Deze panna cotta is gemaakt met kokosroom, mijn experimentje pakte verrassend lekker uit. ‘The Mr’ die totaal niet van kokos houdt vond het zelfs overheerlijk 🙂 “lekker fris” was na een warm en zweterig rondje hardlopen zijn compliment!

DSC_1819a

Wat heb je nodig:

  • 1 blik kokosmelk van 400 ml
  • 4 blaadjes witte gelatine
  • 30 gram suiker
  • merg van 1 vanillestokje
  • 2 kardemompeulen
  • 2perziken (ik heb gewoon uit blik gebruikt)
  • 2 eetlepels vanillelikeur

Hoe maak je het?

Leg de blaadjes gelatine in koud water en laat weken tot ze zacht zijn.

Zet intussen de kokosmelk met de suiker, het merg van het vanillestokje (plus stokje zelf) en de kardemompeulen in een pannetje op laag vuur. Laat aan de kook komen en op heel laag vuur (gebruik een vlamverdeler) 20 minuten zachtjes pruttelen. Zo hebben de kruiden tijd om goed in de kokosmelk te trekken. Blijf wel regelmatig roeren!

Knijp de gelatineblaadjes uit, zet het vuur onder je kokosmelk uit en laat de gelatine oplossen in je warme kokosmelk (niet meer laten koken) Blijf hierbij voorzichtig roeren.

Giet dit mengsel door een zeefje in 4 schone, met koud water omgespoelde glaasjes en zet in de koelkast om op te stijven.

Snij voor het serveren de perziken in kleine stukjes en meng met de vanillelikeur, lepel bovenop de opgesteven panna cotta en geniet van een heerlijk, niet te zoet toetje 🙂

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *