Gedroogde Tomaatjes uit de oven.

Gedroogde Tomaatjes uit de oven.

Lekker he, die potjes met gedroogde tomaten uit de supermarkt?! Maar best wel heel prijzig 🙁 Ik maak het lekker zelf! Als de groenteman de tomaten in de aanbieding heeft (heel vaak) haal ik altijd een grote zak vol. Lekker en goedkoop, maar ik gebruik dan ook heeeeeeeeeel veel gedroogde tomaatjes! Nu weet ik dat ik hier geen uniek recept te pakken heb, maar toch wil ik het op mijn blog plaatsen. Zo komt het toch weer bij jullie onder de aandacht 😉 zelf maken is goedkoop, makkelijk en veel lekkerder!

DSC_1657a

Wat heb je nodig:

  • Tomaten
  • zout
  • neutrale olie
  • een schone glazen pot om ze in te bewaren

Hoe maak je het?

Dat is nou het fijne, het is echt supermakkelijk! Je pakt een bakplaat, je snijdt de tomaten doormidden. Leg de tomaten met de snijkant naar boven op de bakplaat. Bestrooi ze met wat zout en schuif ze dan in de oven. Hou de temperatuur mooi laag, rond de 60 graden is prima.

Nou kost het wel wat tijd om de tomaten goed te drogen, ik doe ze dan ook gewoon ’s avonds voor het slapen gaan in de oven. Als ik dan wakker word zijn ze precies goed.

Om ze te bewaren stop je de tomaatjes goed stevig in een schone glazen pot. Vul de pot af met de olie en draai de deksel er op. Bewaar in de koelkast!

Eet smakelijk en voordelig 😉

Eén gedachte over “ Gedroogde Tomaatjes uit de oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *