Slanke havermoutjes

Slanke havermoutjes

In het kader van het grote afval avontuur van ‘the mr’ ben ik weer gestart met gezondere keuzes maken. Deze muffins zijn hier een heel goed voorbeeld van. Geen ei, geen olie of boter en geen geraffineerde suikers! Wel… ontzettend lekker, smeuïg alsof er kilo’s roomboter inzitten (echt niet gebruikt!) en supergezond! Als klap op de vuurpeil ook nog eens glutenvrij, zodat mijn buikje iets minder opblaast 😛 . Zo moet het toch echt goedkomen met het kiloverlies van mijn superman.

DSC_1029a

Wat heb je nodig:

  • 5 hele rijpe bananen
  • 150 gram griekse yoghurt 0% vet
  • 100 gram boekweitmeel
  • 150 gram havermout
  • 1 handje walnoten (gepelde natuurlijk)
  • 1 handje rozijnen
  • 50 gram geraspte hele pure chocola (liefst die van 80% cacoa)
  • snufje zout
  • 1 grote theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 eetlepels honing (als je van minder zoet houdt, laat je dit gewoon weg)

Hoe maak je het?

Begin met je oven voor te verwarmen op 150 graden en een muffinvorm voor te bereiden. (ikzelf gebruik een siliconenvorm, die hoef ik niet in te vetten)

Pureer de bananen met de griekse yoghurt, de honing en het vanille-extract. Meng het boekweitmeel met de havermout, het zout en het bakpoeder. Als je een foodprocessor hebt kan je alles bij elkaar indoen en draaien. Heb je geen foodprocessor meng dan de natte en de droge ingrediënten in een schaal door elkaar. Stamp de walnoten in kleinere stukjes en meng ze samen met de chocola en de rozijnen door het beslag.

Laat het beslag een kwartiertje staan (ja, ik weet het, ik zeg het elke keer 🙂 ) en verdeel het dan over je muffinvormpjes. (het is voldoende voor 12 muffins)

Bak in het midden van de oven in 30 minuten gaar en goudbruin. Haal ze pas uit de vorm als ze helemaal zijn afgekoeld, Havermoutmuffins breken warm nogal makkelijk in stukjes.

Je kan ze in porties invriezen, ze zijn echt heerlijk bij het ontbijt of als snack na je workout.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: