Snelle champignonragout met rundergehakt

Snelle champignonragout met rundergehakt

Je kent ze wel, die blikjes ragout…… Veel te zout, ontzettend veel E-nummers die je zelf nooit zou gebruiken. Dat zou beter moeten kunnen! Gelukkig kan dat ook 🙂 Ik heb een ontzettend snel en makkelijk receptje voor jullie. Lekker warm comfortfood, je kan me er voor wakker maken. Lekker met rijst of bij een stokbroodje….hier ga je zeker van genieten 🙂 En de ingrediënten zijn gewoon in elke supermarkt te koop, dus geen gedoe met dingen die je niet kent of waarvoor je weer de deur uit moet 😉

DSC_1041

Wat heb je nodig:

 • 300 gram rundergehakt
 • 400 gram champignons
 • 1 flinke ui, fijngesneden
 • 2 tenen knoflook, fijngesneden
 • 500 ml runderbouillon
 • 150 ml melk (slanker dan slagroom)
 • 3 volle eetlepels bloem (kop er op)
 • peper en zout
 • half bosje peterselie, fijngesneden
 • 2 eetlepels boter of olie

Hoe maak je het?

Zet een ruime pan op het vuur en laat in de boter je ui en knoflook even flink zweten. Zet je vuur op het hoogste standje en bak het gehakt mee met de ui en knoflook. Dit mag flink bruin worden, kruid stevig met peper en iets zout. Strooi dan de bloem over het gehakt en bak dit even mee.

Terwijl je gehakt bruin staat te bakken, heb je mooi de tijd om de champignons te snijden. Wees niet bang dat het aan de pan bakt, dit geeft straks meer smaak. Als je de champignons gesneden hebt kunnen ze nog heel even meegebakken worden met het gehakt (ik neem die moeite niet eens 😛  Ik mik de champignons er gewoon pas na het vocht bij.)

Doe nu in 1 keer de bouillon erbij en roer tot het een stevige saus is zonder klontjes. Nu mag je de melk erbij doen en het even laten koken.Hier voeg ikzelf de champignons pas toe. Het word een vrij dikke saus (lekker!)

Doe de fijngesneden peterselie er vlak voor het opdienen doorheen en proef of je het zout genoeg vind. Zo niet, voeg extra zout toe ;).  Serveer met wat je lekker vind. Wij aten het met gekookte rijst 🙂

Dit recept is trouwens zeker genoeg voor 3 eters 🙂

Eet smakelijk!

2 gedachten over “Snelle champignonragout met rundergehakt

  1. Hoi Mery,
   Met het aanzweten van de ui bedoel ik dat je ze op lage temperatuur in de boter lekker glazig maar niet bruin bakt.
   Misschien begrijp je zo beter wat ik bedoel 😉 Ik weet dat ik mijn blog idd schrijf zoals ikzelf praat 🙂 soms onbegrijpelijk 😉
   Groetjes Bonsje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: