De Facebookfilosofen.

De Facebookfilosofen.

Tijdens de afgelopen corona periode zal iedereen, net als ik wel wat meer aanwezig zijn op Social Media. De verveling slaat een beetje toe, het weer zit niet helemaal mee want het is natuurlijk winter. We zitten maar een beetje aan huis gekluisterd en het beeldscherm in onze handen laat ons de hele wereld zien.

Fijn is dat soms, de wereld binnen handbereik…

Maar soms ook ontzettend overprikkelend! 17 miljoen virologen, welles nietes discussies, oeverloos gemopper, heuse complot theoriën… Het is Corona voor en Corona na, zelfs de media heeft weinig anders te melden dan Corona. Ik ben er een beetje moe van!

Hoe heerlijk is het dan om 2 Urker Facebook filosofen te kunnen volgen!

Elke dag of bijna elke dag delen zij hun gedachtenspinsels, hersenscheetjes en andere wijsheden op hun persoonlijke Facebookpagina. De een schrijft verhalen vol beeldspraak en metaforen, de ander over dingen die hij in het nieuws tegenkomt of in het Grote Boek. Ze schrijven over alles wat ze bezighoudt, de ene dag vind ik het interessanter dan de andere dag maar hey…het gaat in ieder geval niet over Corona!

Ze schrijven om te prikkelen, om je na te laten denken en soms gewoon om een beetje humor te brengen…

Ze volgen elkaar ook…

Ze zijn allebei van een zekere leeftijd, ze delen dezelfde naam en zijn ook nog eens ‘waarde collega’s’

Ze filosoferen wat af zo, vanachter hun beeldschermen. Ik lees mee, word geprikkeld, denk na over wijsheden en stellingen en kan me helemaal doodlachen om de reacties en discussies die onder hun schrijven volgen.

Maar ze hebben wel wat te vertellen, vele wijsheden komen voorbij. Dit is natuurlijk te danken aan hun rijpe leeftijd…ze hebben wel wat levenservaring om te delen. Al staan de filosofen nog midden in het leven, ze zijn nog te jong om bij het ‘Leugenbinkien’ te gaan staan blauwbekken van de kou. De mannen hebben de jeugd onder hun hoede en dit houdt ze scherp en nog lang niet uitgeleerd!

Ook buiten Facebook om ontmoeten ze elkaar om te filosoferen, filosoferen is namelijk nooit klaar! Onder het genot van een goed glas wijn, een heerlijke maaltijd en prachtige uitzichten over het wonderschone IJsselmeer kunnen ze vele woorden neerleggen. Geweldloze communicatie is hun grote talent, daarin onderscheiden ze zich van de 17 miljoen virologen die Facebook een verder onmogelijke plek maken.

Ze hebben allebei door de jaren geleerd dat gezondheid een groot goed is, daarom werken ze samen aan hun mentale en fysieke gezondheid. Wandelen is voor iedereen de beste manier om fit en gezond te blijven, en is het enige wat nog rest door alle Coronamaatregelen. Ze maken dus regelmatig een kuiertje over het prachtige Urk waar ze beiden groot geworden zijn, tijdens die kuiertjes zal ook wel stevig gefilosofeerd worden 😉

Ze schuwen op Facebook een beetje geweldloze communicatie zeker niet. Ze proberen de waarheden de delen en mensen aan te sporen hun eigen waarheid te vinden. Ze zijn een beetje de moderne variant van de Orthodox Joodse schriftgeleerden waar ze wel eens wat over filosoferen, zo op dat moderne Facebook 😉

Ik pik af en toe wat van hun waarheden en wijsheid op…

Zo is het bijvoorbeeld veel leuker om je mondhoeken naar je oren te laten wijzen in plaats van naar je tepels. Deze vond ik heel verstandig en een absolute waarheid! Mijn damestepels zijn namelijk ernstig aan de zwaartekracht onderhevig, als ik mijn mondhoeken in die richting zou laten zakken is het einde zoek!

Ik vind het ook wel een fijn waarheidje om in het NU te leven en van elke dag het beste te maken. Mensen kunnen allemaal wel uitkijken naar het ‘Later’ waarin het zoveel beter zal worden… Niemand garandeert mij dat het ‘Later’ daadwerkelijk beter word. Dit aardse bestaan mag dus best een feestje zijn, de tijd vliegt namelijk voorbij…

Fijn, dat er tussen alle Corona geneuzel nog een paar Facebookfilosofen zijn om te volgen! Dit maakt het leven in lockdown toch wat draaglijker 🙂 Even geen Corona maar je hersenen prikkelen met zinnige en minder zinnige filosofietjes…

Ik lees vanachter mijn beeldscherm met ze mee en bedenk me…

Wat moet het fijn zijn om een gelijkwaardige filosoferende vriend te hebben in het leven 😉

Vriendschap…het is prachtig!

Bonsje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *