Pittig gehakt met tauge

Pittig gehakt met tauge

Deze maaltijd was echt heerlijk en zo ontzettend makkelijk! Wij hebben gesmuld van dit pittige gehakt en het mooiste van alles…het stond binnen 20 minuten op tafel 🙂 Een gezonde maaltijd zonder veel gekke dingen en bomvol smaak, ook ideaal voor op een warme dag. Als je geen zin hebt om te koken…dit is geen koken 😉 Dit is gewoon even snel iets in elkaar draaien wat werkt.

Wat heb je nodig voor 4 personen:

 • 500 gram rundergehakt
 • 500 gram tauge
 • 1 grote ui
 • 3 teentjes knoflook
 • 2 grote rode pepers
 • 1 bouillonblokje rund
 • 4 eetlepels ketjap asin
 • 2 theelepels 5 kruidenpoeder
 • 1 eetlepel honing
 • 1 eetlepel sesamolie

Hoe maak je het?

Verhit een wok op heel hoog vuur tot hij loeiheet is en begint te walmen.

Snij de knoflook en de pepers heel fijn en de ui in halve ringen.

Bak het gehakt snel rul in de gloeiende wok en doe dan de knoflook peper en ui erbij. Bak onder voortdurend omscheppen tot al het vocht is verdampt.

Dan verkruimel je het bouillonblokje boven het gehakt en strooi je het 5 kruidenpoeder er overheen. Blijf bakken en omscheppen want het gehakt mag echt kleur krijgen! Zodra het gehakt krokant en bruin begint te worden roer je er de ketjap, de honing en de sesamolie door. Voeg nu ook de tauge toe en bak nog even door tot het gehakt glanst, het vocht is verdampt en de tauge een beetje minder rauw is.

Serveer dit lekkers met gekookte rijst, atjar en komkommer om te blussen 😉

Eet smakelijk!

Eén gedachte over “Pittig gehakt met tauge

 1. Wat een heerlijk recept, bedankt voor het delen.
  Ik heb de pepers er niet door gedaan, zodat het ook geschikt is voor de kleintjes. Pot sambal badjak op tafel voor degene die wel van een beetje pit houden. Komkommer, atjar en kroepoek erbij…… genieten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: