pittige kerriesaus voor bij groenten of kip

pittige kerriesaus voor bij groenten of kip

Sommige groenten eet ik het liefst met een sausje en bloemkool is zo’n groente. Ik maak er ook vaak iets speciaals van maar soms wil je het gewoon simpel houden. Kaassaus vind ik lekker maar pittige kerriesaus vind ik nog veeeeeeeeel lekkerder! Nou kan je natuurlijk een zakje kopen maar je kan het ook lekker makkelijk zelf maken en daar help ik je bij met een lekker pittig receptje.

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 1 flinke ui
  • 2 gedroogde chilipepers
  • 25 gram roomboter
  • 25 gram bloem
  • 1 volle eetlepel kerriepoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 400 ml melk
  • zout

Hoe maak je het?

Snij de ui heel fijn in blokjes en verkruimel de chilipepertjes.

Doe de boter in een pan gelijk met de ui en de peper en een flinke snuf zout, laat dit op laag vuur even pruttelen tot de uitjes glazig worden. Zorg ervoor dat de uien niet kleuren, ze hoeven alleen lekker zacht te worden. Bak dan het kerriepoeder en de kurkuma even mee (ik gebruik zelf vadouvan kerrie omdat die zo lekker aromatisch is) het vuur mag nu hoger. Als dit lekker begint te ruiken doe je de bloem erbij en dit bak je even mee tot de bloem begint te garen. Doe dan in een keer de koude melk erbij en roer met een garde tot alle klontjes verdwenen zijn.

Laat dit aan de kook komen en kook door tot het een mooie gebonden saus is.

De kurkuma doe ik er trouwens bij voor de kleur, we zijn gewend dat kerriesaus heel geel is en kurkuma zorgt voor die gele kleur.

Als je deze saus lactosevrij wil houden gebruik je geen roomboter maar margarine en neem je een heel blik kokosmelk in plaats van gewone melk…word de saus ook lekker tropisch van. Je kan er dan ook nog voor kiezen om er stukjes ananas door te doen, dan heb je een verrukkelijke saus voor bij kip.

Eet smakelijk!

 

2 gedachten over “pittige kerriesaus voor bij groenten of kip

    1. Mijn moeder maakte ook altijd kerriesaus maar ik heb tot mijn 30e geen bloemkool gegeten 😉 mijn keel kneep al dicht als ik het rook!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: