Dikkertje dap

Dikkertje dap

Gister postte ik een foto op instagram en facebook, ik ging een testrondje doen op mijn nieuwe hardloopschoenen. Bij deze foto noemde ik mezelf Dikkertje dap…

Het rondje rennen ging overigens niet zo heel erg lekker maar daar zeur ik een andere keer wel weer over 😉 De reacties die op mijn zelfspot kwamen wil ik het wel even over hebben 😛

Heel veel mensen vinden het maar raar dat ik mezelf zo noem, denigrerend en alsof ik minder over mezelf denk. Maar dat is in de verste verte niet zo mensen…..ik ben gewoon realistisch!

Ik ben heel veel dingen, ik ben bijvoorbeeld leuk, lief, slim, behulpzaam, empatisch, meestal ook mooi en ik kan heel goed selfies maken waarop ik heel gunstig uit de hoek kom…. maar er is een ding dat ik zeker niet ben en dat is slank!

Ik kijk dagelijks in de spiegel en ondanks dat ik een vrij positief zelfbeeld heb en mezelf ook iets slanker zie dan ik daadwerkelijk ben…ik ben en blijf voorlopig een dikkertje. Een lang en leuk dikkertje, dat dan weer wel… maar uiteindelijk gewoon een dikkertje. Ik weeg nog steeds 108 kilo, dat is obese en hoewel ik nu 8,6 kilo kwijt ben maakt dat me beslist niet slank.

Iedereen die maat 46/48 heeft van kleding weet dat dit plus-size maten zijn en geen reguliere maten. Ik shop mijn kleding dus niet in de winkels waar slanke mensen hun kleren kopen. Ik maak me er zelf niet zo heel druk over…zolang ik kleding kan vinden die ik leuk vind ben ik een tevreden vrouw. Ik shop voornamelijk online en uit het buitenland omdat ik de Nederlandse plus-size mode echt saai vind en ik ben ook niet saai 😉 Alleen soms ’s avonds in mijn mineon-onesie op de bank terwijl ik zit te lurken van mijn mok rooibosthee…..en om half 11 naar bed ga en dan ook echt moe ben 😛

Ik zou het trouwens niet op prijs stellen als iemand anders me vertelt dat ik dik ben… ik kan zelf prima in de spiegel kijken! Laatst noemde een van de pubers hier op het plein me een ‘kankerdik wijf’, ‘the Mr’ werd daar hartstikke boos om en ik vond het alleen ongepast dat er weer kanker bij moest komen…het joch had overigens gelijk dat ik dik ben. Hij hoeft het me alleen niet te zeggen, ik weet het zelf prima en er word aan gewerkt 😉 Grapjes die anderen over mijn gewicht maken worden ook niet op prijs gesteld…

Maar ik mag mezelf dus gewoon dikkertje noemen of dikkertje dap, of wat dan ook…. Meestal noem ik mezelf gewoon Bonsje, of gek wijf of idioot, of sukkel….. maar dat is voornamelijk in de gesprekken die ik met mezelf voer 😉

Het is dus niet dat ik mezelf niet zie staan, dat ik mezelf zo lelijk vind of denigrerend over mezelf denk….het is een bewust vleugje zelfspot en een dosis realiteitsbesef.

Ik ben dik.

Bonsje

16 gedachten over “Dikkertje dap

 1. Spot on. Ik ben ook dik, en mijn moeder moet mij dat niet telkens zeggen. Ik kan best zelf in de spiegel kijken.
  Waar shop jij leuke kleren?

  1. Hoi Nina, dank je wel 🙂 en idd we zien het zelf ook wel 😉 Ik shop veel bij Asos, Forever21+ en Aliexpress. H&M+ heeft af en toe ook leuke dingen maar daarvan is de maatvoering niet heel consistent 😉 M&S gaat er ook goed op vooruit en dat zijn wel mijn adresjes eigenlijk…. De keuze is niet reuze, want ik wil ook geen kapitalen uitgeven aan kleding. Anders heeft River Island ook een hele leuke plus size lijn, Junarose vind ik typisch Hollands degelijk 🙂

 2. Mooie blog! Goed dat je er zo nuchter tegen aan kijkt. Er is niks mis met een beetje zelfspot en juist alleen maar heel goed dat je er geen doekjes om windt en jezelf er mee te confronteren dat het goed is om wat af te vallen. Ik vind dat je fantastisch bezig bent en heel goed dat je gewoon wel (terecht) blij bent met wie je bent en een goed zelfbeeld hebt!

  En ohja… lekker dan… loop ik de rest van de dag ‘dikkertje dap’ te neuriën hahaha

 3. Niemand is perfect ! We kunnen zo makkelijk onze onzekerheden projecteren op anderen, en die dik en lelijk enz noemen. Ik word bijna dagelijks aangesproken op mijn gewicht. Dat is niet leuk, dat raakt me erg. maar mensen denken er totaal niet bij na.

  1. het is niet leuk dat andere mensen dat benoemen idd, het zijn ook niet hun zaken. Ik kies ervoor om de waarheid over mezelf te zien en te uiten….dat hoeft iemand anders niet te doen. Maar het raakt me totaal niet als mensen me dik vinden…ik ben namelijk ook gewoon dik

 4. Heel mooi geschreven weer Bonsje! Ik hoop niet dat ik met mijn opmerking “betweterig” over kwam. Een van de redenen waarom ik jou zo”n bijzonder mooi mens vind, is omdat jij jezelf mooi vindt! Daar kan ik van leren! Ga zo door, heel goed dat je dit hebt geschreven. Duidelijk!!??

 5. Dikke kus van jou, en zodra ik of jullie in de buurt van mij zijn of ik die van jullie ga ik je een dikke knuffel geven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: