Avocado Kokos taart

Avocado Kokos taart

Wauw, wat zijn er veel leuke en lieve reacties gekomen op mijn vorige blog! Hartstikke bedankt voor de feedback mensen πŸ™‚ Niet dat ik nu elke dag bezig ga zijn met taarten op bestelling maken, daar heb ik helemaal geen zin in πŸ˜‰ Het is ook niet voor niets dat ik afgekeurd ben natuurlijk! Ik sta alleen wel open voor een leuke bestelling in overleg en heb nu een idee wat ik daarvoor mag vragen. Zo kan ik toch wat vaker taart maken en hoef ik me geen zorgen te maken over de lijn πŸ˜‰ Vandaag een taartje dat jullie dan lekker zelf kunnen maken, wij aten het met pasen (vandaar de kuikentjes op de foto)maar hij is het hele jaar door lekker hoor! Een mooie zachtgroene malse cake met een tropische creme van kokos….Het leven mag gevierd worden πŸ™‚

Wat heb je nodig voor 10 personen:

  • 1 grote rijpe avocado (zijn ze klein, neem dan anderhalf)
  • 200 gram bloem
  • 200 gram suiker
  • merg van 1 vanillestokje
  • 3 eieren
  • 125 ml zonnebloemolie
  • 100 ml melk
  • 1 zakje bakpoeder
  • snuf zout (ik meet altijd 3 gram af)
  • 150 gram kokoscreme voor op de boterham (ik had van Smaakt maar lidl schijnt het ook regelmatig te verkopen)
  • 100 gram poedersuiker
  • 500 gram roomkaas
  • 25 gram geraspte kokos
  • springvorm 18 cm

Hoe maak je het?

Ik was eigenlijk vrij snel klaar met dit taartje (ik ben echt een luie bakker πŸ˜‰ ) Verwarm de oven voor op 160 graden hete lucht en begin met het maken van je cakebeslag.

Meng de bloem met de suiker, het bakpoeder en het zout.

Maak de avocado schoon en pureer deze. Roer door de avocadopuree het vanillemerg en kluts er de eieren, de olie en de melk doorheen.

Meng nu met een spatel het natte mengsel door het droge mengsel tot een mooi beslag. Jullie zien het wel…er komt geen mixer aan te pas, want…ik ben lui πŸ˜‰

Vet nu de rand van je springvorm in met bakspray en leg een bakpapiertje op de bodem. Giet je beslag er in en bak in het midden van de oven in ongeveer 60 minuten gaar. De cake is gaar als er een prikker droog uitkomt, zo niet… laat nog 10 minuutjes bakken!

Laat de cake helemaal afkoelen op een rooster.

Als de cake is afgekoeld kan je hem in 3 plakken snijden.

Meng de roomkaas met de poedersuiker en de kokoscreme, als dit wat vloeibaar word zet je het een uurtje terug in de koelkast.

Besmeer de onderste laag cake royaal met de creme, leg er de volgende plak op en besmeer die ook…zorg dat je wel wat creme overhoud om hem af te smeren aan de buitenkant πŸ˜‰ Als je alle laagjes klaar hebt werk je de cake af met de resterende creme en bestrooi je de buitenkant met de geraspte kokos.

Bewaar dit taartje wel in de koelkast want de creme word vrij snel weer wat vloeibaarder πŸ˜‰ Of je eet het gewoon heel erg snel op, dat kan ook…

 

Fijn taartje om dit weekend van te genieten bij de koffie of thee πŸ™‚

Bonsje

 

 

3 gedachten over “Avocado Kokos taart

  1. Hier zouden vooral de kuikens op de taart in de smaak vallen.
    Met Pasen kregen ze er alle drie één en dat leek het leukste van alles wat de Paashaas bracht!

    Maar euhm – ziet er lekker uit!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: