Sappige katenvinkjes

Sappige katenvinkjes

Wat ik stiekem heel erg lekker vind is een slavink, ik weet dat ze niet goed voor me zijn maar toch…. Omdat ik geen voorgekruid vlees en bewerkte vleesproducten eet zal ik dus zelf aan de slag moeten. Uiteindelijk is een slavink toch gewoon een gehaktballetje in spek gerold 😉 Ik bedacht meteen mijn eigen variant van de slavink en stopte er vast wat extra groenten in. Zo heb ik een lekkere vink bedacht met katenspek er omheen, ik weet wat er in zit en hij was me toch een partij lekker! Gewoon veel lekkerder dan die voorverpakte vinken 😉 En om nou te zeggen dat het heel veel werk was? Dat valt enorm mee, de opbrengst is groot en het resultaat groots 😉

Wat heb je nodig voor 4 personen:

 • 300 gram rundergehakt
 • 8 plakjes katenspek
 • 1 flinke ui
 • 2 tenen knoflook
 • 100 gram champignons
 • 1 eetlepel mosterd
 • 1 theelepel zout
 • 2 eetlepels havermout
 • 2 eetlepels ketjap
 • 1 theelepel paprikapoeder

Hoe maak je het?

Omdat ik het lekker vind om het gehakt goed op smaak te krijgen maak ik dat de avond van tevoren al klaar, zo trekken alle smaakjes lekker in en word het gehakt lekker stevig en goed te bewerken.

Pureer de ui, de knoflook en de champignons in de blender of met de staafmixer.

Meng dit groentepureetje met de rest van de ingrediënten door het gehakt en kneed tot je een goed gemengde massa hebt. Zet dit minimaal 2 uur terug in de koelkast.

Verdeel het gehaktmengsel in 8 porties, draai er een langwerpig worstje van en leg op de plakjes katenspek. Rol ze daarna mooi op en zet nog even terug in de koelkast. Ik heb ze in de oven gebakken op 180 graden voor een half uur en ze waren heerlijk! Natuurlijk kan je ze ook in de pan bakken maar dan moet je ze wel regelmatig omdraaien en ik ben lui 😉 Doordat er spek omheen zit hoef je geen extra vet in de pan te doen voor het bakken 🙂 Zo worden ze ook nog net iets beter voor de lijn 😉

De röstirondjes heb ik natuurlijk niet gegeten, die zijn niet goed in mijn koolhydraatbeperkte dieet 😉

Eet smakelijk!

 

4 gedachten over “Sappige katenvinkjes

  1. dat wist ik niet maar ik geloof het direct, ik heb gezien wat ze in de visindustrie doen met minder mooie vis….alles met een paneerlaagje eet ik niet 😉

 1. Goed idee! Ik ben een groot voorstander van eten zonder pakjes en zakjes , maar ik had nooit nagedacht over bewerkt of voorgekruid eten. Fijn dat je mij in ieder geval weer wat bewuster hebt gemaakt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: