Frisse kabeljauwburgers met oosterse spitskoolstamppot
Jullie hebben vast wel gemerkt dat het promoten van de Hollandse visserij belangrijk voor me is 😉 Daarom vandaag weer een uitdagend gerechtje met kabeljauw! Deze makkelijke en milde witvis is ontzettend goed verkrijgbaar in de Nederlandse supermarkten. Kabeljauw is ontzettend veelzijdig in te zetten en is door de zachte smaak ook geliefd bij kinderen. Eet vooral meer vis, wees creatief met vis en laat je verrassen door de ruime en goedkope keuze aan vis van Nederlandse visserij. Dit frisse burgertje zal bij veel mensen nog vaak op tafel gaan komen 🙂
Voor 8 kleine burgertjes dus voor 4 personen heb je nodig:
- 500 gram kabeljauwfilet zonder huid
- rasp van 1 limoen
- half rood pepertje zonder zaadjes
- 1 eetlepel limoensap
- 1 eetlepel thaise vissaus
- 1 theelepel zout
- 1theelepel sesamolie
- 1 ei
- 50 gram paneermeel
- plus bloem, ei en paneermeel om de burgertjes te paneren.
Voor de spitskoolstamppot heb je nodig:
- 800 gram kruimige aardappels
- 800 gram gesneden spitskool
- 2 eetlepels limoensap
- 1 volle theelepel kerriepoeder
- 2 eetlepels ketjap manis
- scheutje melk
- zout
Hoe maak je het?
Begin op tijd met de burgertjes want ze moeten even opstijven in de koelkast voordat je ze kan paneren. Ongeveer een uurtje in de koelkast.
Voor de burgertjes snij je de kabeljauw in kleine stukjes. Ik meng daarna alles in de keukenmachine en heb dus niet zoveel werk 😉 Doe alle ingrediënten behalve de spullen om te paneren in de grote kom van de keukenmachine en laat draaien tot een egaal mengsel. Verdeel in 8 porties en vorm daar met natte handen burgertjes van, leg deze op een bord en laat een uurtje opstijven in de koelkast.
Na het opstijven zet je 3 kommetjes klaar. 1 met ongeveer 4 eetlepels bloem, 1 met een geklutst ei (even met wat water loskloppen) en 1 schaaltje met paneermeel (ik gebruik het liefst panko).
Haal met behulp van een vork de burgertjes eerst door de bloem, dan door het ei en als laatste door het paneermeel. Zet de gepaneerde burgers koud tot je ze gaat bakken.
Schil nu de aardappels en was deze. Leg de gesneden spitskool erboven op en breng aan de kook met water en zout. Laat koken tot de aardappels gaar zijn, giet het dan af en stamp tot een smeuige stamppot met behulp van een klein scheutje melk. Maak op smaak met het kerriepoeder, de ketjap en het limoensap.
Bak de burgertjes in een flinke laag olie aan beide kanten bruin en gaar. Eigenlijk frituur je ze in de koekenpan en alles wat gefrituurd is…is lekker! 😉
Serveer de burgers met de spitskoolstamp en geniet van kabeljauw maar dan eens anders klaargemaakt 🙂
Lekker met zoete chilisaus en gebakken uitjes!
10 gedachten over “Frisse kabeljauwburgers met oosterse spitskoolstamppot”
Heee lekker, kabeljauw. Vanavond eet ik het ook maar dan anders! Dit lijkt me ook lekker.
Die van jou wil ik een recept van hoor!
Wat een heerlijk recept. En lijkt me een super lekkere combi met de stamppot!
Dankjewel Demi ? het ging er hier goed in ?
Alweer zo’n heerlijk recept. Wij zijn dol op vis en spitskool eten we hier ook best vaak maar nog nooit als stamppot. Wat een idee!
Lekker makkelijk ?? ik had me al uitgesloofd op de vis ?
we gaan het maken lijkt me heerlijk!!
supertof Hans! Ik vind het lief dat je de moeite neemt om feedback te geven 🙂
LEKKER! Ik denk dat de Nederlandse visserij geen betere promotie kan wensen 😉
Hihi, fanatieke Urker hier 😉