appelpizza en kapperdate

appelpizza en kapperdate

dsc_3236

Gisteren had ik weer eens een kapperdate met vriendin Greetje ๐Ÿ™‚ Heel af en toe moet jeย gewoon naar de kapper en wij doen dat het liefst samen ๐Ÿ˜‰ Gezellig bij de leukste kapsalon met de beste kapsters van Urk ‘Salon Marylous’. Greetje zorgt voor de sterke verhalen, onze kapster voor de wijn en ik maak wat lekkers ๐Ÿ™‚ Dit avondje kapperen zorgt altijd voor veel hilariteit, ‘The mr’ vind het eigenlijk zo gezellig dat hij inmiddels gewoon meegaat om dan friet voor ons te halen. Het was gister dus weer een hele happening, het gelach klonk 2 straten verder nog. Zo erg zelfs dat voorbijgangers door de ramen stonden te gluren wat er nou aan de hand was ๐Ÿ˜‰ Mijn instagramvolgers hebben mee kunnen genieten van onze foute foto’s ๐Ÿ˜€ Twee dikke vriendinnen met kapmantels, haar in de verf en een glaasje wijn, hoe kan het nog gezelliger?! Met wat lekkers natuurlijk ๐Ÿ˜‰ Het receptje van het lekkers wat ik had gemaakt deel ik even met jullie. Om twaalf uur gisteravond waren we thuis en ik lag nog lang wakker terwijl ik na genoot van mijn hele leuke avond. Maria, Geeske, Greetje en alle andere gezellige klanten…. Bedankt!

Wat heb je nodig voor de appelpizza:

  • 250 gram bloem
  • 100 ml water
  • 1 zakje gist
  • 40 gram suiker
  • 30 gram boter
  • mespuntje zout
  • 1 ei
  • 4 harde zurige appels
  • 100 ml creme fraiche
  • 2 eetlepels suiker
  • Vanille-extract 2 theelepels

Hoe maak je het?

Doe de bloem met het water, de suiker, het zout, de boter, de gist, 1 theelepel van de vanille en het ei in een kom en meng snel tot een deegje. Zoals gebruikelijk heb ik dit met de keukenmachine gedaan ๐Ÿ˜‰ Laat dit in een afgedekte kom een uurtje rijzen.

In de tussentijd zet je de oven op de hoogste stand. Liefst met onder en bovenwarmte maar mijn oven is stuk, dus ik moet het met alleen hetelucht doen ๐Ÿ™

Als je deeg is gerezen rol je het mooi dun uit, ik doe dat vast op een bakpapiertje want anders kan ik het niet meer vervoeren ๐Ÿ˜‰ Ik ben namelijk niet de allerhandigste… Doe dit over op een bakplaat.

Meng nu de creme fraiche met een theelepel vanille-extract en een eetlepel suiker. Bestrijk het deeg met dit mengsel. (ik had trouwens het deeg in tweeรซn gedeeld om 2 kleinere ronde pizza’s te maken)

Schil nu de appeltjes ( ik mocht weer appeltjes uit het paradijs van mijn ouders meenemen ๐Ÿ™‚ ) en snij deze in plakken van ongeveer een halve centimeter dik. Beleg de deegbodem met plakjes appel en bestrooi dit geheel met de andere eetlepel suiker.

Doe dit hele handeltje in het midden van de oven en bak in 25 minuten mooi goudbruin en gaar. Laat afkoelen op een rooster en geniet van een heerlijk romig stukje ‘appelpizza’ zonder al te veel suiker.

Dit gebakje combineert heerlijk met de lucht van haarverf, roze champagne en patat met frikandellen ๐Ÿ˜‰

Eet smakelijk!

Oh ja, dit is het eindresultaat van een avondje kapperdate met mijn vriendinnetje, ik ben nu mooi donkerrood.

img_20160922_101106

 

12 gedachten over “appelpizza en kapperdate

    1. Dat is beslist een aanrader ๐Ÿ˜‰ Zorg wel dat de kapper de deur van de salon op slot doet ๐Ÿ˜› Sommige verhalen kunnen niet over straat ๐Ÿ˜€

  1. Super gaaf mens ben je bonsje. We hebben super genoten gister. Al die gezelligheid had ik zelf ook nodig. Ik leef naar de avond toe dat jullie weer gezellig komen. En de appelpizza was heerlijk.

  2. Je bent echt een beauty! ?Wat fijn dat je zo’n leuke avond hebt gehad en wat grappig dat dat kan met pizza en wijn. EN: wat leuk dat je een persoonlijke post schreef vandaag.??

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: