Pastasalade met rode bietjes en surimi

Pastasalade met rode bietjes en surimi

IMG_20160720_180704

Met dit warme weer hebben jullie waarschijnlijk net als ik totaal geen zin om te koken of in een warme maaltijd. Deze pastasalade heeft weinig kookwerk nodig en is lekker snel klaar. Toch ook wel weer heel gezond en is heerlijk als bijgerecht bij de barbecue. Het enige dat je hoeft te koken is de pasta, voor de rest bestaat de hele bereiding uit het in kleine stukjes snijden van de groenten 😉 Gister heb ik deze salade meegenomen naar een barbecue met de hele familie en hij viel weer goed in de smaak 🙂 Het lekkerst is hij als hij even de tijd krijgt om lekker alle smaakjes op elkaar in te laten werken. Maak hem dus in de ochtend als het nog een beetje koel is alvast klaar, dan schuif je ’s avonds na een warme stranddag supersnel aan tafel. Ik heb dit klaargemaakt voor 5 personen, dan is het als bijgerecht ruim voeldoende voor zeker 10 mensen bij het barbecuën 😉

Wat heb je nodig:

 • 1 zak penne pasta
 • 1 pakje voorgekookte bietjes
 • 1 flinke ui
 • 1 teentje knoflook
 • 1 zak rucola of andere sla
 • 1 pakje surimisticks
 • 150 gram griekse yoghurt
 • 2 eetlepels mayonaise
 • 50 ml witte azijn
 • 2 eetlepels suiker of honing
 • peper en zout

Hoe maak je het?

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar en spoel goed koud onder koud stromend water. (ik bewaar de pasta tot ik het allemaal ga mengen in koud water tegen het plakken)

Snij de ui in hele dunne halve ringen en doe deze in een schaal met wat zout. Roer even door en wacht tot de ui wat vocht los begint te laten. Doe het dan even in een vergiet en spoel af met koud water. Nu meng je de ui met de honing en de azijn en laat je het lekker marineren.

Snij de bieten in blokjes en doe deze bij de uien en roer om. Dit laat je ook zeker een half uurtje lekker intrekken.

De surimisticks kan je ook in stukjes snijden, Mik alles bij elkaar, bietjes, marinade, ui, pasta en surimi en roer om met de griekse yoghurt en de mayonaise. Pers het teentje knoflook er boven uit en roer nog even om. Maak de salade op smaak met zwarte peper en wat zout.

Voor het serveren doe je de rucola op een mooie grote schaal en daarbovenop leg je de pastasalade, vind je dit nou veel gedoe…. Mik dan de rucola ook gewoon door de pasta heen, doe dit niet te snel van te voren want dan word de sla wel slap.

Eet smakelijk!

 

4 gedachten over “Pastasalade met rode bietjes en surimi

  1. Hij is ook ontstaan op een zeer gefrustreerd moment 😛 Ik had geen zin en alleen maar deze dingen in huis….Het bleek een heerlijke combinatie te zijn (gelukkig maar)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: