chinese tomatensoep van ’the mr’

chinese tomatensoep van ’the mr’

Michel en ik zijn dol op chinese tomatensoep 🙂 Van die lekkere zoetzure dikke soep. De chinees in Emmeloord maakt hem heel anders dan de chinees in Ermelo waar wij altijd afhaalden. Dus nu maken we het lekker zelf 😉 We moesten wat experimenteren om de smaak goed te krijgen maar deze soep is echt lekker! Vast niet heel gezond maar ach…. soms wil je gewoon iets lekkers 😛 Dit recept is voor een grote pan van ruim 3 liter soep.

DSC_1588a

Wat heb je nodig:

  • 2 grote kippenpoten
  • 3 liter kippenbouillon
  • 4 grote blikjes tomatenpuree
  • 100 gram suiker
  • 200 gram appelmoes
  • 2 cm verse gember geraspt (je kan ook gemberpoeder gebruiken maar ik vind dat vies)
  • 4 eetlepels ketjap
  • mihoen (zoveel als je lekker vind)
  • 100 gram tauge
  • het groen van een bosje lente ui in dunne ringetjes gesneden
  • maïzena om het te binden

Hoe maak je het?

Zet in een ruime soeppan de kippenpoten met de bouillon op en breng aan de kook. Laat de kippenpoten een half uurtje koken en haal dan de poten uit de bouillon. Leg op een bord en laat iets afkoelen.

Doe nu de tomatenpuree bij de zachtjes kokende bouillon met de appelmoes, de suiker, gember en de ketjap. Bind de soep met maïzena, zo dik als je zelf fijn vind. Dit gaat een beetje op gevoel :). De maïzena eerst losroeren met wat water, anders krijg je geen gebonden soep maar een drijvende klont in je soep 😛

Haal nu het vel van de kip en gooi dat weg! Onze katten worden hier altijd heel blij van 🙂 Haal het vlees van de botten en maak het klein. Doe dit terug in de soep.

Als je soep dik genoeg is zet je het vuur uit. Breek de mihoen in kleinere stukjes en doe dit samen met de tauge en het groen van de lente ui in de soep. Door de warmte van de soep zal de mihoen vanzelf gaar worden. (wacht even 5 minuten voor je het opschept)

Serveer met lekker stokbrood en kroepoek of als onderdeel van je rijsttafel.

Eet smakelijk!

Eén gedachte over “ chinese tomatensoep van ’the mr’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *