‘Spaanse Appelkruimeltaart’

‘Spaanse Appelkruimeltaart’

Vraag je naar de favoriete taart van Michel, krijg je standaard als antwoord “appelkruimeltaart”. Nou heb ik tot mijn schande nog nooit appelkruimeltaart gemaakt! Gewone appeltaart heel vaak, maar ik vind het gewoon niet leuk om te bakken…. overigens wel om op te eten maar dan gewoon bij iemand anders ;). Deze keer kwam ik er met zijn verjaardag natuurlijk niet onder uit. Een appelkruimeltaart zou het worden! Nu zou ik Bonsje niet zijn als ik er niet mijn eigen draai aan zou geven, dus het word een spaans getint taartje 🙂 Lekker met safraan en Liquor 43. Ik heb de taart in een vlaaivorm gebakken waardoor hij mooi laag blijft.

DSC_0927

Wat heb je nodig:

Voor de bodem

 • 200 gram bloem
 • 50 gram havermout
 • 150 gram koude boter
 • 80 gram suiker
 • 1 ei
 • snufje zout

Voor de spaanse appeltjesvulling

 • 4 grote goudreinetten
 • paar draadjes safraan
 • sap van een halve limoen
 • 4 eetlepels suiker
 • 1 eetlepel maizena
 • 1 eetlepel Liquor 43

Voor de kruimels

 • 200 gram bloem
 • 80 gram suiker
 • 100 gram koude boter
 • 2 eetlepels water
 • snufje zout

Hoe maak je het?

Verwarm je oven voor op 170 graden.

Kneed van de ingrediënten voor de bodem een mooi deegje en laat het in de koelkast even rusten. Rol het nu uit tot een grote lap die mooi in de taartvorm past. Snij overhangende stukjes af. Bak de bodem 15 minuten blind voor.

Voor de appelvulling schil je de appels en snij ze in kleine blokjes. Laat de safraan even weken in het limoensap, zo kan het zijn mooie gele kleur afgeven. Schud de appels even om met de suiker en de maizena. Meng nu met het limoensap en de Liquor 43. Verdeel dit over je voorgebakken bodem.

Voor de kruimels heb ik de foodprocessor gebruikt. Ik heb gewoon alles laten draaien tot ik mooie kruimels had 😉 Officieel zou je dit moeten doen door de boter met 2 messen door de bloem en de suiker te snijden, maar ik mis daarvoor gewoon de spierkracht.

Verdeel de kruimels over je appelmengsel en bak de taart nog ongeveer 45 minuten in de hete oven.

Nou is de andere grote liefde van Michel karamel, dus ik heb na het bakken karamelsaus over de taart gegoten. Dit heb ik gemaakt door suiker in de pan.te laten kleuren en het af te blussen met wat room en nog een scheutje Liquor 43.

Een heel bewerkelijk taartje maar wel feestelijk!

Eet smakelijk!

 

 

Eén gedachte over “‘Spaanse Appelkruimeltaart’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: