keuzes

keuzes

Elke dag maak je keuzes, grote besluiten en dingen waar je eigenlijk niet over nadenkt. Keuzes over eten, drinken, eigenlijk ben je de hele dag bezig met kiezen.

Misschien denk je er niet zo over na, maar elke keuze heeft consequenties…zelfs als je dat niet wil. De simpele keus om een zak chips te verorberen of iets gezonds te eten heeft bijvoorbeeld consequenties voor je lichaam en je gezondheid.

In mijn leven heb ik heel veel keuzes gemaakt, goede keuzes, slechte keuzes… Keuzes die op dat moment heel verstandig leken en me toch tegen mijn kop aan tikten. Keuzes waar ik zelf over twijfelde en die ontzettend goed uitpakten. Van veel keuzes kreeg ik spijt en van veel keuzes ben ik nog steeds blij….

Maar altijd hebben keuzes consequenties…zelfs als het simpelweg spijt is.

In de pubertijd heb ik keuzes gemaakt die anders waren dan gewenst. Dit heeft consequenties gehad voor mijn toekomst… Ik kreeg een reputatie, een naam. Een reputatie waar ik niet blij mee ben en die me achtervolgt tot de dag van vandaag. The wild child, de dromer, de clown, de puber die zich nergens iets van aantrok…

Het meisje dat haar hoofd boven het maaiveld uitstak.

Dat beeld hebben mensen nog steeds van mij, ondanks dat ik mijn kop tegenwoordig minder hoog opsteek. Daarom blog ik minder… mijn meningen zijn uitgesproken, zwart wit… Dat word niet door iedereen gewaardeerd. Ik zeg wat ik voel en denk…dat word ook niet gewaardeerd 😉 Dus ik merk dat ik mijn hoofdje intrek, ik pas me aan…keuzes en consequenties…

Ik verander mezelf vaker naar de gewenste maatschappelijke norm, dat geeft rust. Leven volgens de norm, dat is makkelijker omdat je geen kritiek en gezeur krijgt…een keuze die ik op dit moment maak. Gewoon omdat ik geen trek heb in gezeur en commentaar… ik kies nu voor een makkelijker leven, ondanks dat ik mezelf daarmee opzij zet.

Zo zijn de keuzes die je maakt dus altijd voor jezelf en heeft elke keuze consequenties die je zelf zal moeten dragen. In de weg van het leven kom je er achter dat je geen keuzes kan maken die zonder gevolgen zijn. Kies je ervoor om lekker voor jezelf te leven, dan moet je accepteren dat iemand anders zich daar rot om kan voelen.

Wat ik wel heb geleerd is, dat spijt een normale maar ontzettend overbodige emotie is….

Je hebt een keuze gemaakt, je hebt er hopelijk over nagedacht… de gevolgen moet je accepteren. Spijt is iets wat een gat in je ziel brand en je op geen enkele manier verder helpt.

Zo loop ik al jaren met een tatoeage van de voorletter en de trouwdatum van mijn ex man… een beslissing die ik toen weloverwogen heb gemaakt. Het helpt me geen zak om er spijt van te hebben, de tatoeage zit er en gaat niet weg door spijt te hebben. Wat ik wel kan doen is een cover up of het weg laten laseren. Allebei kostbare oplossingen voor een keuze die achteraf minder verstandig bleek te zijn. Ik denk er nu al 9 jaar over na….

Maar spijt…dat heb ik niet…

Ook heb ik spijt gehad van de keuze om sommige mensen in mijn leven toe te laten. Ik bleef er last van houden, waarom was ik zo dom? Waarom liet ik misbruik van me maken? Waarom vond ik mezelf niet meer waard?

Het vrat me op…

Maar ik besef…

De spijt die ik voel helpt me niet, wat me wel helpt is accepteren dat ik maar een mens ben. Een mens dat niet altijd de toekomst en de gevolgen van haar keuzes kan overzien. Dat anderen ook keuzes maken en dat ik daar geen invloed op heb. Dat hun keuzes gevolgen hebben voor mij, ook als dat niet fijn is…

Kies en leef…

Accepteer de gevolgen van je keuzes, ook als het niet fijn is… Own your shit! Het leven is geen mooie gladde asfaltbaan…soms is het gewoon niet fijn en zijn keuzes onmogelijk…

De keuzes die je maakt…

De keuzes die je maakt zullen altijd blijven staan
Soms zijn ze doordacht en soms moet je er blindelings voor gaan.
Soms kies je de langste weg en je vindt ’t naast de deur,
Soms heb je te ver gezocht maar het antwoord schijnt in al zijn kleur.
Het is voor altijd blijven of voor altijd er vandoor
Als kracht wint van twijfel dan volgen we het juiste spoor.
1ste Refrein:
Het is niet altijd raak soms zit je er goed naast
Soms heb je zo goed gekozen dat het je nog steeds verbaast.
2de Refrein:
Het is okee als je soms de fout ingaat
Het is okee als je soms de fout ingaat
Het is okee als je soms de fout ingaat
Vergeet niet dat de keuzes die je maakt
De juiste zijn want je hebt ze zelf gemaakt.
En de deuren die je sluit zullen nooit meer opengaan
Smijt ze maar dicht om vast besloten door te gaan.
Want het is voor altijd zwijgen of voor altijd aan het woord
Wees niet bang om te verliezen, het leven wacht en dat gaat voor.
Oeh oh oh
Het komt eraan
Blijf niet staan
Oeh oh oh
Het komt eraan
Het komt eraan
Het is okee als je soms de fout ingaat
Het is okee als je soms de fout ingaat
Het is okee
Het is okee
Het is okee als je soms de fout ingaat.
Bron: Musixmatch
Songwriters: Sandro Assorgia / Martin G Buitenhuis
Reageren is niet mogelijk.
%d bloggers liken dit: