Perfecte Wenkies

Perfecte Wenkies

Laten we wel zijn, ik heb ze niet…perfecte wenkies, wenkies on fleek….

Sterker nog, ik heb geen wenkbrauwen! Door een soort van dwangstoornis heb ik de vervelende neiging om aan mijn lichaamshaar te trekken. Zo heb ik de sterke overtuiging dat ik een heuse baard heb 😉 Elk milimetertje van mijn huid word dan ook de hele dag aan mijn onderzoekende vingertoppen blootgesteld en zodra ik een puntje of een haartje bespeur, begint het grote peuteren. Nee, knapper word ik er niet van maar anders is mijn onrust niet te stoppen.

Maar ja, een gezicht zonder wenkbrauwen is natuurlijk geen gezicht (vond ik zelf een grappig grapje 😉 ) Dus ik teken mijn wenkbrauwen dagelijks.

Vroeger was ik nog wat ernstiger overtuigd van mijn eigen lelijkheid en stond daarom elke dag 2 uur eerder op om mijn masker op mijn gezicht te schilderen. Zonder dat masker van make up ging ik toch echt de deur niet uit. Ik hou dan ook van make up, ik ben er goed in en ik heb er ongelooflijk veel van.

Maar ja, die wenkies he…die wilde ik toch zo graag laten tattoeëren, permanente make up, hair stroke techniek…maar het is best prijzig. Jaren lang droomde ik van perfecte wenkies, wenkies on fleek zoals ik dat op mijn favoriete medium Instagram dan lees. Maar we hadden het geld gewoon niet, dus ik kocht elk half jaar een nieuw wenkbrauw potloodje van 2 euro in donkerbruin bij de Kruidvat. Ik ben pro wenkbrauw tekenaar!

Inmiddels heb ik mijn masker van make up af gedaan, ik ben redelijk puur natuur. Al zal je mij niet snel zonder die wenkies zien. Ik hou nog steeds ongelooflijk veel van make up, maar nog meer van mijn paar uur slaap. Ik ga dus echt geen 2 uur eerder meer mijn bed uit om mezelf knap te maken 😉 Daarna is dreumes ook wakker en make up op je face smeren met een hongerige dreumes inclusief kakpamper is nogal onmogelijk. Na dat ik de dreumes heb verschoond, gevoederd en aangekleed en zij tevreden een filmpje kijkt heb ik tijd voor mezelf.

Ik kan even snel plassen, poepen, wassen, als ik geluk heb nog mijn haar doen. Dan aankleden, wenkies tekenen en mascara op mijn ielige wimpertjes smeren. Klaar voor de dag, want lippenstift geeft zo af op mijn schattige kind…

Maar waar vroeger iedereen redelijk naturel door het leven ging en ik volgeplamuurd met make up zat is ineens de wereld veranderd!

Iedereen heeft de perfecte wenkies, ombre brows, winged eyeliner, highlighter en een prachtig geshaped gezicht. Wimper extensions en prachtige gelnagels of een mooie manicure….

Ineens ben ik een beetje saai…

Soms ben ik dan een beetje jaloers op al die perfectie, de mooie lichamen, leuke outfits, mooie schoenen…de perfecte wenkies….

Maar wat me ook opvalt, is dat iedereen op elkaar gaat lijken! Allemaal dezelfde wenkbrauwen, allemaal perfecte wapperwimpers, goed haar en de nagels keurig gemanicuurd.

Ik heb afgekloven nagels, ik heb heel regelmatig gaten in mijn wimpers, ik heb plekjes in mijn gezicht van het plukken, ik heb zere vingers door het plukken aan velletjes, ik doe vaak maar een staart in mijn haar omdat de dreumes er dan niet aan kan trekken, ik heb nooit, nooit schone kleren, want er zit altijd wel snot of iets ondefinieerbaars aan mijn kleding.

Maar wil ik wel hetzelfde zijn als iedereen? Wil ik wel diezelfde perfecte wapperwimpers, die ombre brows en mooie nepnagels? Wil ik verdwijnen in de massa, weer onzichtbaar zijn?

Want ja, inmiddels hebben we het geld voor al deze luxe. Alleen de winged eyeliner zal me nooit lukken….hoe vaak ik ook oefen, ik eindig meestals als een verlopen Amy Winehouse…of nog erger, als een panda 😉

Maar ik vind al diezelfde wenkbrauwen niet mooi, ik wil niet dat ik dezelfde wenkbrauwen heb als iedereen, geen ombre brows….geen dikke donkere balken boven mijn ogen. Want permanente make up betekent tegenwoordig dat je anderhalf jaar niet naar je perfecte wenkies om hoeft te kijken. Maar hoe lang gaan die dikke donkere balken boven je ogen nog in de mode zijn? En als je dat hebt kom je niet meer weg met een gehaaste lik mascara op je zielige, geplukte wimpertjes en je staartje…je momjeans waarvan je zo blij bent dat ie weer past 😉 Dan moet je make up on fleek zijn, je outfit on fleek, je moet de juiste Dad sneakers aanhebben….en ik ben daar zo slecht in 🙂

Ik wil gewoon ik zijn… niet zo modieus, een beetje te zuinig om kleding te kopen, en een beetje te gemakzuchtig om elke dag al die make up aan te moeten brengen 😉

Ik blijf dus maar gewoon elk half jaar voor 2 euro mijn wenkbrauwpotloodje kopen bij de Kruidvat. Donkerbruin en elke morgen teken ik mijn wenkies op mijn kale snuit met een jengelende dreumes aan mijn been. Het is okee…

Ik heb elke dag unieke wenkies, geen wapperwimpers die tegen mijn eeuwig besmeurde bril vegen en te korte nagels om een plakbandje van een verpakking af te peuteren.

Maar in ieder geval ben ik voor 6 euro anderhalf jaar klaar met mijn wenkies in plaats van voor 300 euro en daar ben ik als gierige vrek best een beetje trots op 😛

Bonsje.

Reageren is niet mogelijk.
%d bloggers liken dit: