Dankbaar

Dankbaar

Vandaag is het Thanksgiving day in Amerika, een dag waarop je denkt en benoemd waar je dankbaar voor bent. In de kerk vieren we ook elk jaar dankdag, dankdag voor de visserij en buiten Urk dankdag voor de boeren. Maar het idee van een dag dat je benoemd waar je dankbaar voor bent vind ik wel mooi, want hoewel ik het prachtig vind dat het goed gaat met de visserij en dat wij in Nederland genoeg eten hebben zijn er veel meer dingen waar ik dankbaar voor ben!

Ik ben dankbaar voor Lieve, mijn mooie dochter! Na 10 jaar geen kinderen kunnen krijgen is zij het mooiste cadeautje wat ik dit jaar heb mogen ontvangen. Een gezond, sterk en superlief kind… ze groeit als kool en is wijzer dan ik ooit had durven hopen 😉

Ik ben het medische team van het ziekenhuis in Lelystad eeuwig dankbaar, omdat zij het leven van ons meisje hebben gered!

Ik ben dankbaar voor ‘the Mr’, mijn rots in de branding. De man die dit jaar zoveel voor mij en ons meisje heeft gedaan. Toen ik het moeilijk had bleef hij bij mij en regelde op zijn werk dat hij thuis bij mij kon zijn. Daardoor kon ik zoveel sneller helen en hechten met mijn moppie.

Ik ben dankbaar voor mijn vrienden, hun begrip en steun hebben mij dit jaar zo vaak opgebeurd. Even een appje, een bakje koffie, mijn verhaal kwijt kunnen en soms ook gewoon even dom zwetsen… Jullie hebben mij er doorheen gesleept toen ik het zo zwaar had.

Ik ben dankbaar voor mijn huisarts, dat ze me serieus nam toen ik daar huilend vertelde dat ik weg wou lopen en nooit meer terug wou komen. Dat ze alle alarmbellen heeft aangetrokken en voor hulp heeft gezorgd. Daardoor viel ik niet dieper in het zwarte gat dan dat ik al was gevallen.

Ik ben dankbaar voor mijn psycholoog, waar ik altijd mezelf mag zijn en die me zo snel weer terug krijgt in de realiteit. Dankbaar voor haar nuchtere kijk op geloof en leven…

Ik ben dankbaar voor mijn moeder, de vrouw die mij op de wereld heeft gezet en me toen ik haar belde dat ik het niet meer zag zitten, niet heeft veroordeeld maar heeft getroost en me heeft opgevangen. Ze draait nooit met ongemak haar hoofd af als ik mijn psychische moeilijkheden wil bespreken.

Ik ben dankbaar voor het feit dat ik een postnatale depressie heb overleefd zonder al te veel schade en dat mijn dochter toch veilig aan mij heeft kunnen hechten.

Ik ben dankbaar dat God na zo lang wachten mijn gebed heeft verhoord en mij moeder heeft gemaakt.

Ik ben dankbaar voor mijn liefdochters, dankbaar dat ik met hun in gesprek kan blijven over waarom ik soms niet lief en gezellig was. Dankbaar dat ze zo behulpzaam en lief zijn en dat ze zulke lieve grote zussen zijn voor mijn meisje.

Ik ben dankbaar voor ons huisje, voor de luxe die we mogen hebben, dat we een nieuwe wasmachine konden kopen zonder financiële problemen 😉 Dat we elke dag lekker eten op tafel hebben.

Ik ben ook dankbaar dat ik er mag zijn voor vrienden, dat ik kan helpen als zij het zwaar hebben. Iets terug kan doen voor wat zij voor mij betekend hebben.

Dit jaar was er weer veel om dankbaar voor te zijn en het is soms goed om daar even bij stil te staan 🙂 Zo vergeet ik zelf ook niet dat het leven mooi is!

Bonsje.

Reageren is niet mogelijk.
%d bloggers liken dit: