Doodgewoon racisme.

Doodgewoon racisme.

Een kennisje van ons is getrouwd met een Nederlander van Marokaanse afkomst. Een mooi stel, zij zo blond en hij zo donker. Samen hebben ze 2 prachtige dochters en allebei ook nog een drukke baan. Aardige, nette mensen waar we af en toe koffie mee drinken en als we elkaar per ongeluk tegenkomen is er altijd een uitgebreid praatje.

Vorige week kwam ik op Facebook weer een reactie tegen van een toetsenbordheld waar ik best geschokt door was. Deze dappere dodo vertelde ons kennisje dat hij dankbaar zou zijn als de dag aanbrak dat ze samen met haar bacterieklomp en hun broedsel het land zou verlaten….. Ik was stomverbaasd dat een mens een ander mens een bacterieklomp kon noemen! Dat zij als landverrader werd betiteld omdat ze met deze man getrouwd is!

Ik heb de discussie niet verder gevolgd omdat ik het eigenlijk te walgelijk vind dat mensen zo met andere mensen om kunnen gaan. Omdat ik racisme haat!

Afgelopen vrijdag kwamen wij de desbetreffende ‘bacterieklomp’ tegen, hij ging direct na zijn werk eten halen voor zijn kinderen en zieke vrouw. Zorgzaam en vriendelijk als altijd 🙂 Natuurlijk maakten wij even een praatje want wij genieten altijd van zijn vrolijkheid en sociale karakter. Ik moest het even vragen…

Wat voel je nou als mensen je zo vernederen? Mensen die je niet kennen als persoon maar een vooroordeel hebben vanwege je afkomst. Hoe voelt het om een bacterieklomp te worden genoemd? Want ik zou intens verdrietig zijn!

Besmuikt lachend trok hij zijn schouders op… ‘ach, ik ben het wel gewend’.

Eigenlijk vond ik dat nog het ergst van de hele situatie… Racisme, al zo ontzettend gewoon 🙁

Bonsje.

3 gedachten over “Doodgewoon racisme.

  1. Ik vind t afschuwelijk! Ik snap niet dat je een hekel aan iemand kunt hebben, iemand die je niet kent, omdat diegene anders is als jezelf. Ieder mens is prachtig en wat een verrijking zijn alle ,,buitenlanders,, in ons land! Nee, dan wij, asociale Nederlanders, wij zouden nog veel van omgangsvormen van buitenlanders kunnen leren!

  2. Een oud collega van mij zei ooit dat ze het niet erg vond dat haar dochter lesbisch was en dat ze dat liever had dan dat ze met een buitenlander thuiskwam. Hoe krijg je het je strot uit he? Ik vind het ook verschrikkelijk en ik blijf er ook tegen vechten, ondanks dat het steeds normaler wordt.

    1. ik snap het gewoon niet….Wat maakt het dat je jezelf een beter mens vind dan een ander mens? Ik ben er het hele weekend mee bezig geweest en dan moet ik het maar het best van me af schrijven 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: