Moeders voor Moeders

Moeders voor Moeders

Vanaf het moment dat ik wist dat ik zwanger was heb ik me direct aangemeld voor Moeders voor Moeders. Ik was ongelooflijk blij dat ik eindelijk mee mocht doen! Want… dankzij al die moeders die mee doen met dit fantastische initiatief kreeg ik zelf tijdens mijn IUI traject hormonen toegediend.

Wij zwangere vrouwen hebben namelijk het hormoon HCG in onze urine en van dat hormoontje maken ze de beruchte Pregnyl 🙂 Pregnyl is de laatste injectie tijdens het IUI traject en word gebruikt om de eisprong op te wekken en het innestelen van een eventueel bevrucht eitje makkelijker te maken. Het is de bitch van alle injecties die je zet tijdens je traject, ik werd er altijd heel beroerd van. Maar zonder Pregnyl kan zo’n eigenwijs eitje wel eens gewoon niet springen of verdwijnen in je lichaam…een ontzettend noodzakelijk hormoontje dus!

Het is wel een beetje een gek idee, dat je eigenlijk gewoon gerecyclede plas in je buik prikt he 😉 Maar omdat ik de wanhoop van het zo graag willen nog niet vergeten ben, plas ik tegenwoordig in een kannetje…

Het is een beetje een gedoe hoor, dat plassen op een wit plastic kannetje, maar inmiddels heb ik mijn meest handige systeem gevonden 😉 Ik zamel mijn plasjes in, in grote blauw stinkbussen. Door mijn misselijkheid levert het de meest mooie kokhals serenades op, als ik die bus opendraai om mijn plasje over te gieten 😛 Maar ik doe het met liefde! ( Al zeg ik bij elke kokhals sessie dat ik er mee ga kappen) Zonder mijn plasjes zijn er weer minder vrouwen die moeder kunnen worden.

Juist ik mag daarom niet opgeven! Ik heb zelf zoveel hormonen moeten prikken en uiteindelijk ben ik natuurlijk op de ouderwetse manier zwanger geraakt, maar daardoor besef ik des te meer hoe groot het wonder is.

Gelukkig zijn zwangere vrouwen echt ‘zeikwijven’ in alle opzichten 😉 Ik pies mijn blauwe bussen dus zo vol…. en het hoeft echt niet alleen ochtend urine te zijn! Al onze plas is waardevol 😉 Elke dag een nieuwe bus…maar als ik een dagje weg moet sla ik die dag net zo makkelijk over natuurlijk. Ik ga niet het hele land doorsjouwen met mijn blauwe fles en mijn witte plastic kannetje 😉

Eens in de week worden mijn kratjes opgehaald en staan er weer 2 nieuwe kratjes voor me klaar. Ik heb heel eerlijk, een klein beetje medelijden met de mannen van de ophaaldienst, dat ze met mijn kratjes pies moeten sjouwen 😉 Maar alles voor het goede doel toch?! Er zijn nog zoveel wens mama’s en nooit genoeg medicijnen…

Daarom is het zo belangrijk om ook te plassen voor Moeders voor Moeders! Wensmama’s kunnen niet zonder jou, dus als je zwanger bent…doe alsjeblieft mee!

Het aanmelden is supermakkelijk 🙂 Je klikt op de link en je klikt dan op de button om mee te doen. Een informatrice van Moeders voor Moeders neemt dan contact met je op om je wat voorlichting te geven en je krijgt ook nog eens een heel leuk cadeautje! Maar het mooiste cadeau vind ik zelf, dat ik andere wensmama’s mag helpen met het vervullen van hun grootste droom.

Voor de regio waar ik woon (Noordoospolder) kan je contact opnemen met Mascha Gaal van Moeders voor Moeders. Haar telefoonnummer mocht ik vermelden, dus bij deze…0650439624.

Doen hoor! Je maakt er heel veel vrouwen ontzettend blij mee!

Bonsje.

 

2 gedachten over “Moeders voor Moeders

  1. Ik moet eerlijk zeggen dat ik hier nog nooit van gehoord heb. Maar wat een mooi initiatief. Goed van je dat je hieraan wil meewerken! Trouwens nog hartelijk gefeliciteerd met je zwangerschap!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: