Chocokersencake (vegan)

Chocokersencake (vegan)

Gister was mijn oma Loes jarig, 77 werd ze alweer. Mijn oma heeft altijd, maar dan ook echt altijd een huis vol visite! Pakken DE koffie gaan er door in de week en er is altijd een koekje bij de koffie. Ze leeft er voor om iedereen tevreden te houden en neemt genoegen met een plekje op de achtergrond. Daardoor valt ze juist op, ze heeft een lief en zacht karakter en mensen waarderen haar daar om, en misschien ook omdat ze altijd koekjes van de warme bakker heeft 😉 Ze is zo gastvrij dat ze met haar ouwe lijf, haar eigen fijne ‘sta op stoel’ nog afstaat aan de visite en zelf op een houten krukje plaats neemt…. hoe hard ik ook protesteer, er is niets tegen in te brengen! Mijn oma is lief! Vroeger kwam ik er al elke woensdag om de ramen te lappen, dat ramen lappen was eigenlijk een excuus om met oma koffie te drinken 😉 Heerlijke kinderkoffie met veel melk en suiker, en dan een stroopwafel boven op je kopje leggen. Mijn oma en ik schelen maar 40 jaar, haar zoon en ik zijn even oud… Mijn oma en moe waren tegelijk zwanger 🙂 Een bijzondere familie en een bijzondere oma. Omdat het huisje van haar en opa wat klein is en er zeker 60 man visite komt, besloot mijn moe dat het feest in Tollebeek gevierd ging worden. Voor oma geen stress en mijn ouders hebben alle ruimte van de wereld 🙂 In de familie whatsappgroep werd het feest aangekondigd en werden vrijwilligers gevraagd voor taart en hapjes. Omdat iedereen oma zo lief heeft was dit dus ook binnen no time geregeld 🙂 Ik maakte deze cake en hoewel ik er zelf weer geen hap van geproefd heb…ik geloof dat iedereen hem lekker vond 🙂

Wat heb je nodig:

 • 220 gram bloem
 • 220 gram kristalsuiker
 • 30 gram cacao
 • 1 rijpe banaan
 • 1 theelepel vanille-extract
 • halve theelepel zout
 • half zakje bakpoeder
 • 250 ml water (je kan ook een deel van het water vervangen door een lekkere likeur)
 • 100 ml zonnebloemolie
 • 1 kleine pot kersen op siroop
 • 200 gram witte chocola (die van tony’s is vegan)
 • 100 ml plantaardige room

Hoe maak je het?

Ik gebruikte weer mijn favoriete bakblik van de ikea, omdat ik een hoge cake niet kan bakken 😉 In dit fijne rechthoekige bakblik mislukt mijn cake nooit en dan snijden we gewoon vierkantjes van de cake, in plaats van plakken!

Ik meng alle ingrediënten behalve de kersen, de chocola en de room met behulp van de blender tot een glad beslag. Heb je geen blender? Meng dan eerst alle droge ingrediënten door elkaar in een ruime kom. Prak de banaan en meng met het water en de olie, dit spatel je vervolgens door het droge spul om een mooi beslag te krijgen.

Verwarm de oven voor op 150 graden hete lucht en bekleed je bakvorm met een bakpapiertje. Ik ben echt dol op de tip om je bakpapier tot een prop te frommelen en dan onder de kraan te houden. Het bakpapier laat zich dan moeiteloos in allerlei vormen plooien.

Giet het beslag in de vorm en laat je kersen goed uitlekken. Verdeel de kersen over het beslag en bak je cake in ongeveer 35 minuten gaar. Cake is altijd gaar als een prikker er droog uit komt 😉 is dat niet zo, laat je cake dan nog eens 5 minuutjes bakken.

Ik laat de cake in de oven, met de deur op een kier afkoelen. Ik ben altijd bang voor inzakken 😉

Het toplaagje maak je door de witte chocola in de room te smelten. Voor de leuk heb ik er nog wat roze kleurstof doorgedaan maar dat doet natuurlijk niets voor de smaak 😉 Als de cake is afgekoeld giet je de witte chocola er overheen (laat het wel even afkoelen) en smeer je dit mooi uit.

Dit is pas diervriendelijk genieten! Niemand heeft gemerkt dat er geen eieren en boter in de cake zat en dat vind ik dan stiekem weer heel erg grappig 😉

Eet smakelijk dit weekend maar snoep met mate.

 

 

7 gedachten over “Chocokersencake (vegan)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: