Lekkere spruitjes met spek en appel

Lekkere spruitjes met spek en appel

Spruitjes… je houd er van of je haat ze. Ik hou er van en ‘the Mr’ net zo veel, dat betekent dus dat wij regelmatig spruitjes op het menu hebben staan. Dit recept zal misschien een beetje vreemd klinken maar het is zoooo lekker! Door de zoete appeltjes komt het zoet van de spruitjes veel meer naar voren en zal het bittere, dat veel mensen zo vies vinden wegvallen. Probeer deze gezonde groente eens op deze manier en laat je verrassen. Oh ja… ik zie heel veel posts over Valentijnsdag ๐Ÿ˜‰ Ik heb helemaal geen Valentijns inspiratie, ik ben er niet mee opgegroeid en het hele fenomeen heeft mij nooit kunnen grijpen ๐Ÿ˜‰ Ik hoorde op de middelbare school voor het eerst over Valentijnsdag en ik was niet het meisje dat rozen en kaartjes kreeg… Nu als volwassene heb ik steeds meer het idee dat de hele dag haar doel is voorbijgeschoten, het is pure commercie geworden en de bloemen zijn zeker 5 keer duurder dan normaal. De dag van de liefde…. dat zou toch elke dag moeten zijn?! Vanmorgen las ik op facebook iets moois, ik vond het superromantisch en tegelijk ook zo gewoon… Een romantische echtgenoot die voor zijn vrouw stiekem alvast de auto had volgetankt…. Zo kon zij iets later naar haar werk. Voor mij is dit pure romantiek, gewoon de normale dingetjes die je voor elkaar doet omdat je van elkaar houdt ๐Ÿ™‚ Daarom vandaag geen zoete post en zoete kost, wij eten gewoon spruitjes ๐Ÿ˜‰

Wat heb je nodig voor 2 personen:

  • 500 gram spruitjes
  • 1 appel
  • 1 ui (middelmaatje)
  • 100 gram spekjes
  • klontje boter
  • snuf nootmuskaat

Hoe maak je het?

Maak de spruitjes schoon door een plakje van de onderkant af te snijden en lelijke blaadjes er af te pulken. Snipper de ui grof en snij de appel in blokjes, de appel schil ik niet omdat ik hou van het kleurcontrast dat het geeft bij de groene spruitjes ๐Ÿ™‚

Stoom de spruitjes kort, maximaal 7 minuten. Heb je geen stoommandje kook ze dan gewoon in water 4 minuutjes voor.

Bak in een ruime hapjespan de spekjes met de gesneden ui, in het klontje boter bruin.

Als het spek bruin is en de ui glazig bak je de spruiten ook nog even mee, blijf wel omscheppen want het gaat zomaar aan de bodem vastzitten en dat is zonde.

De stukjes appel bak je op het laatst nog even een paar minuten mee, ze moeten niet uit elkaar vallen namelijk…ze hoeven alleen maar warm te zijn.

Maak op smaak met een snuf nootmuskaat, ik heb geen zout toegevoegd omdat de spekjes al vrij zout zijn.

Lekker met ovengebakken aardappeltjes en een tartaartje of gehakbal ๐Ÿ™‚

Eet smakelijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: