Pasta carbonara for one

Pasta carbonara for one

Afgelopen zondag had ’the Mr’ een run in het mooie Apeldoorn. De dag daarvoor wil hij graag veel koolhydraten eten, ‘stapelen’ zoals hij zelf zegt 😉 Ik eet natuurlijk koolhydraatbeperkt en dus geen pasta…. Hoe los ik dat op? Nou gewoon…pasta for one, zonder pakjes en zakjes en in een kwartiertje klaar. Pasta carbonara zoals het hoort, dus met ei, kaas en spekjes… zonder room of heel veel zout. Ikzelf heb met dezelfde ingrediënten een omelet gemaakt en we hebben allebei lekker gegeten, iedereen blij dus 😉

Wat heb je nodig:

  • 100 gram spekjes
  • 1 ei
  • 30 gram versgeraspte parmezaanse kaas
  • klein uitje
  • 80 gram ongekookte pasta
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zwarte peper uit de molen

Hoe maak je het?

Begin met het opzetten van water om de pasta in te koken 🙂 Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Snij nu je uitje heel fijn.

Meng het eitje met de parmezaanse kaas.

Verhit in een koekenpan de olie en bak daarin de spekjes bruin, bak de uitjes heel even mee tot ze glazig zijn. Hou apart tot de pasta klaar is.

Als de pasta klaar is giet je het af, niet afspoelen! Hou een eetlepel van het kookvocht apart.

Roer je ei/kaas mengsel door de kokend hete pasta en doe hier de spekjes en uitjes ook doorheen. Als het te dik word… daarvoor was dus je eetlepel kookvocht 😉

Het ei zal garen door de hitte van de pasta, je eet dus geen rauw ei 🙂 De kaas en de spekjes geven de bekende hartige smaak.

Maak het af met een flinke draai aan de pepermolen en geniet van ultiem comfortfood 🙂

 

Eén gedachte over “ Pasta carbonara for one

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *