Scholfilet in kokos limoensaus

Scholfilet in kokos limoensaus

Vis is iets wat we in Nederland nog te weinig eten, zelfs ik als Urkse eet niet genoeg vis. Maar vandaag heb ik weer een heerlijk receptje voor heerlijke Hollandse scholfilet van duurzame visserij. Met verrukkelijke aziatische smaakjes, waardoor het weer net even anders is. Natuurlijk kan je gebakken scholletjes eten, maar je kan het ook eens anders klaarmaken 🙂 Bij mijn favoriete groenteboer op de markt scoorde ik een hele doos limoenen voor maar 5 euro, en dan moet je creatief zijn met limoen he 😉 Want ik krijg anders nooit al die limoenen op, morgen dus maar wat mee nemen naar de familie. Zo worden die ook nog eens blij van mijn koopjes ;)En vanavond een flink stuk limoen in mijn wekelijkse gin-tonic 🙂 Ik maakte in ieder geval deze heerlijke scholfilet met kokos limoensaus en het was superlekker! Zacht en pittig tegelijk, zo promoot ik op mijn manier graag de Hollandse visserij 🙂

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 8 flinke scholfilets (dat is dus een scholletje per persoon, ik lust er stiekem zelf wel meer)
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • sap en rasp van 1 limoen
  • 2 eetlepels thaise vissaus
  • 1 klein teentje knoflook geraspt
  • 1 theelepel sriracha saus (thaise chilisaus, superheet) Wil je dit niet gebruiken? doe dan een pepertje in ringen door de saus.
  • olie om in te bakken

Hoe maak je het?

Snij elk filetje doormidden zodat je uiteindelijk 16 smalle filetjes hebt.

Verhit wat olie in een koekenpan en bak de filetjes allemaal een minuutje aan 1 kant bruin. Leg even apart op een bord, warm houden hoeft niet.

Voor de saus giet je de kokosmelk en dezelfde koekenpan (ik hou niet van afwassen, als jij wel een andere pan wil gebruiken…be my guest 😉 ). Breng de kokosmelk aan de kook en doe er het sap en de rasp van de limoen bij, laat even koken tot het wat in begint te dikken. Breng de saus op smaak met de knoflook, de vissaus en de sriracha, als je geen sriracha hebt… dan doe je het gesneden pepertje er meteen met het limoensap bij. Leg de scholfiletjes terug in de pan zodat ze allemaal in de saus liggen. Laat met het deksel op de pan nog 5 minuutjes heel zachtjes op het laagste vuur staan en je bent klaar 🙂

Serveer met gekookte rijst en roergebakken groenten die je op smaak brengt met wat oestersaus. Ik had zelf gekozen voor tauge met paddenstoelen en liet de rijst achterwege vanwege de koolhydraten 😉

Eet smakelijk en eet meer vis 😉

2 gedachten over “Scholfilet in kokos limoensaus

  1. Ik vind scholletjes heerlijk, en dan het liefst gewoon heel simpel met sla en gebakken aardappeltjes. Dit is eens wat anders! En ik ben dol op Aziatisch.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: