Gezonde kip met kerrie madras saus zonder zakjes

Gezonde kip met kerrie madras saus zonder zakjes

Iets wat ik altijd superlekker vind is kip kerrie, ik heb het al heel lang niet gemaakt omdat ’the Mr’ niet zo van kerrie houdt (zo klinkt het net alsof hij niets lust he ? 😉 ) Vroeger maakte ik dit met een zakje kerriesaus maar dat kan veel makkelijker en goedkoper natuurlijk 🙂 Dit was binnen een half uurtje klaar, bevat niet veel ingrediënten, geen kant en klare mix en is superlekker! Iedereen kan het maken en waarschijnlijk heb je het meeste zelfs al wel in huis 🙂 Ik heb genoten van mijn bordje kip kerrie en ik verheug me nu al op de lunch…er is namelijk een beetje over gebleven 😉 (voordeel dat hij niet zo van kerrie houdt)

Wat heb je nodig voor 2 á 3 personen:

 • 300 gram kipfilet (ik gebruik het liefst kipdijvlees)
 • trio paprika (in verhouding voordeliger dan losse paprika’s kopen)
 • 250 gram champignons
 • kopje diepvrieserwtjes
 • 2 teentjes knoflook
 • volle eetlepel currie madras poeder (ik gebruik de lekkere vierkante blikjes)
 • volle eetlepel bloem
 • theelepel kurkumapoeder (geeft weinig smaak maar veel kleur en werkt ontstekingsremmend)
 • snuf cayennepeper
 • 1 blik kokosmelk 400 ml
 • 2 eetlepels zonnebloemolie
 • zout naar smaak

Hoe maak je het?

Snij de kip in stukjes en hussel om met alle kruiden en de bloem.

Laat een wok of goede braadpan met dikke bodem op hoog vuur heet worden. Doe de olie in de pan en de gekruide kip en laat lekker bruin bakken. Bak nu de knoflook pas mee, als je de knoflook als eerste in de pan doet is het zwart voordat de kip bruin is en dat smaakt bitter 🙁

Snij de paprika in stukken en bak deze onder af en toe omscheppen ook even mee, daarna doe je de in plakjes gesneden champignons erbij.

Bak tot alles een beetje garing heeft en doe dan de kokosmelk erbij, roer goed om en laat aan de kook komen. Als het kookt zet je het vuur laag en laat je het nog een paar minuutjes doorkoken, je zal zien dat de bloem zijn werk gaat doen en de saus gaat binden. Word je saus te dik? doe dan een beetje water erbij.

Maak op smaak met wat zout en doe de diepvrieserwtjes erbij, deze hoeven niet meer te koken dus je vuur kan gewoon uit. Zo blijven de erwtjes knapperig en zoet, wat ik persoonlijk heel lekker vind, die vieze erwtjes uit een pot of blik zijn rare melige dingen 😉

Serveer deze kip kerrie madras met gekookte rijst die je kookt met een bouillonblokje 🙂

Eet smakelijk!

6 gedachten over “Gezonde kip met kerrie madras saus zonder zakjes

 1. Hoe simpel. ik heb ook nog kokosmelk staan voor een curry maar wist eigenlijk niet hoe ik het klar moest maken. Ik ga morgen rendang maken! Ook zo heerlijk!

 2. Oooow heerlijk!! Dit gaat komen echt een keer proberen Bonsje!
  Heb je wel eens gekookt met massala? Dat is de (Surinaamse)Hindoestanen kerrie. Heerlijk!!
  Volgens mij zie ik jou en Michel op 9 april in Rotterdam met de 1/4 marathon, dan neem ik voor je mee. ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: