Karnemelk pannacotta met gemarineerde aardbei

Karnemelk pannacotta met gemarineerde aardbei

Vandaag een lekker en gezond toetje ๐Ÿ™‚ Ik eet eigenlijk heel weinig toetjes maar soms is het gewoon even heel erg lekker om de maaltijd af te sluiten met iets zoets. Mijn droomtoetje is en blijft panna cotta, het stevige maar toch zacht smeltende toetje van gekookte room. Om dit toetje iets slanker op tafel te krijgen heb ik het eens met karnemelk gemaakt, ook omdat mijn buik karnemelk iets beter verdraagt en ik daar minder een opgeblazen ballonnetje van word ๐Ÿ˜‰ Ik weet dat aardbeien niet in het seizoen zijn maar rood fruit staat dan zo mooi op dat mooie witte romige laagje. Voor een keertje maakt het me dan ook niet uit om spaanse aardbeien te nemen, ik marineer ze toch ๐Ÿ™‚

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 500 ml boerenkarnemelk (niet die goedkope zure ๐Ÿ˜‰ )
  • 6 blaadjes gelatine
  • 25 gram suiker
  • merg van 1 vanillestokje
  • 200 gram aardbeien
  • 50 ml vlierbessensiroop

Hoe maak je het?

Leg de gelatineblaadjes in koud water om te weken. Snij het vanillestokje door midden en schraap met de achterkant van je mesje de vanillezaadjes er uit.

Doe de karnemelk in een pannetje samen met de suiker en de vanillezaadjes, verwarm zachtjes maar breng niet aan de kook.Blijf roeren tot de suiker is opgelost en de vanillestipjes zijn losgeroerd. Knijp het water een beetje uit de geweekte gelatineblaadjes en los deze op in de warme karnemelk, zet het vuur wel even uit… als gelatine aan de kook komt verliest het zijn werking ๐Ÿ˜‰

Verdeel de karnemelk over 4 schaaltjes en laat in de koelkast minimaal 2 uur opstijven.

De aardbeien snij je in kleine blokjes, meng met de vlierbessensiroop en laat marineren tot je de pannacotta gaat serveren, verdeel dan de aardbeien over de pannacotta en geniet van een iets gezonder toetje ๐Ÿ™‚

Eet smakelijk!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: