Venkel pastinaak soep

Venkel pastinaak soep

Soep is altijd lekker, ideaal om restjes groenten op te maken, snel klaar en als je het zonder pakjes en zakjes maakt ook nog super gezond. Ik hou echt van soep, maar dan lekker tussen de middag om even mee op te warmen. Een lekkere dikke, hartige en vullende soep is gewoon prima als lunch. Ik geef jullie een receptje voor een verrassend smakelijk en makkelijk soepje. Goed voor de lijn en zo klaar, om het nieuwe jaar goed mee te starten na al die oliebollen en wijntjes 😉

Wat heb je nodig, voor 2 á 3 personen:

  • 1 middelgrote venkelknol
  • 1 middelgrote pastinaakwortel
  • 1 ui
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 500 ml groentenbouillon
  • 50 ml kookroom
  • 1 eetlepel boter of olie
  • zout en peper

Hoe maak je het?

Schil de groenten en snij in stukjes, dit hoeft niet zo netjes want je pureert het later toch 😉

Neem een ruime soeppan en verhit daarin de olie met het venkelzaad, bak nu de groenten even in de hete olie aan tot de ui glazig begint te worden.

Doe de bouillon bij de groenten en laat koken tot de pastinaak gaar is. Dan pureer je de hele handel met de staafmixer of in de blender, maak op smaak met de kookroom en wat peper en zout en klaar is je razend gezonde soepje.

Ik serveerde een kletskopje van geitenkaas bij mijn soep, deze maak je heel makkelijk door wat geitenkaas te raspen. Dit leg je in hoopjes op een bakplaat in de oven (wel even een bakpapiertje gebruiken). Bak op 180 graden tot de kaas gesmolten is en een beetje begint te kleuren. Laat afkoelen en klaar is je kaaskletskop 🙂

Ik had dit soepje als amuse klaargemaakt voor het kerstdiner, vandaar het kleine glaasje 😛

Eet smakelijk!

3 gedachten over “Venkel pastinaak soep

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: