Feestelijke Flensjes met ananas en toffeesaus

Feestelijke Flensjes met ananas en toffeesaus

Dit is echt een toetje waarmee je iemand kan laten weten “ik hou van jou”! Zo ongelooflijk lekker, zoet, fris en alles bij elkaar… toen ik het at had ik gewoon een mondorgasme ๐Ÿ˜‰ Dit is een ideale afsluiter van het kerstdiner of om je lief eens extra te verwennen. Zoals jullie weten laatย ik mijn liefde zien in het eten dat ik ’the Mr’ voorzet, en ik denk dat hij hiermee wel degelijk mijn liefde heeft gevoeld ๐Ÿ˜‰ Heerlijke zachte flensjes met zachtzoete banketbakkersroom, gebakken ananas en dat alles overgoten met een heerlijke toffeesaus….liefde word niet lekkerder!

Wat heb je nodig voor 4 personen:

Voor de flensjes

 • 125 gram bloem
 • 2 eieren
 • 300 ml karnemelk
 • snufje zout
 • 2 eetlepels gesmolten boter

Voor de banketbakkersroom

 • 35 gram bloem
 • 3 eidooiers
 • 350 ml melk
 • 75 gram suiker
 • 1 theelepel vanille-extract

Voor de ananas met toffeesaus

 • Halve ananas in dunne plakjes gesneden (zonder schil en kern)
 • 25 gram roomboter
 • 100 gram fudgeblokjes (karamelsmaak)
 • 50 ml witte rum
 • drupje water naar behoefte

Hoe maak je het?

Dit is zoals je ziet, beslist geen slanke lijn receptje ๐Ÿ™‚ het is zoet, machtig en vullend, daarom eet je dit dus niet elke dag maar bij speciale gelegenheden, anders kan je binnen no time niet meer door het gat van de deur ๐Ÿ˜›

Begin met het maken van de banketbakkersroom, deze moet namelijk helemaal afkoelen voordat je hem goed kan gebruiken.

Voor de banketbakkersroom maak je een papje van de eidooiers met de bloem, als dit niet makkelijk gaat gebruik je een klein beetje van de melk. Breng de rest van de melk aan de kook en zet dan het vuur uit. Giet de hete melk al roerend bij je bloem/ei papje tot je een klontjesvrij mengsel hebt. Giet dan de hele massa terug in de pan, breng het aan de kook en doe dan de suiker en de vanille erbij. Laat ongeveer 3 minuutjes zachtjes doorkoken tot het een stevige gebonden room is. Laat afkoelen in de koelkast maar vergeet geen stukje plasticfolie eroverheen te leggen! anders krijg je een heel vies vel en dat is doodzonde ๐Ÿ™‚

Voor de flensjes meng je de bloem met het zout in een ruime beslagkom. Maak een kuiltje in het midden en doe daar de eieren in, klop met een garde of mixer de karnemelk erdoor tot je een klontjesvrij beslagje hebt. Klop dan de gesmolten boter er doorheen, ik gebruik een goede anti-aanbakpan en heb dus verder geen boter nodig om de flensjes te bakken. Zet je pan op middelhoog vuur, laat een beetje beslag er in lopen. Draai de pan tot de bodem helemaal bedekt is en laat je flensje aan de bovenkant droog worden, keer hem dan om en laat nog 30 seconden aan de andere kant bakken. Doe dit ook met de rest van het beslag en hou de flensjes warm tussen 2 borden.

Voor de ananas smelt je in koekenpan de roomboter. Doe hier de ananas bij en laat zachtjes op redelijk hoof vuur bruin bakken, wel blijven omschudden! Doe er dan de fudge bij, de rum en een drupje water. Laat de fudge smelten en een sausje vormen, is je saus te dik? doe er dan nog een drupje water bij.

Voor het serveren besmeer je de flensjes met banketbakkersroom, vouw ze in vieren en leg mooi op een bord. Verdeel de ananas er over en giet er wat heerlijke saus over heen.

Eet smakelijk!

8 gedachten over “Feestelijke Flensjes met ananas en toffeesaus

 1. Oh heerlijk! Ik vind het wel vrij veel werk….denk ik. Ik ben niet zo thuis in de toetjes maken, maar ik wil wel leren om wat meer op tafel te zetten als ijs met warme kersen! Heb je toevallig nog meer lekkere desserts, bij voorkeur met caramel! Heb je trouwens mijn winactie al gezien? Doe je mee?

  1. Het werk viel wel mee, het meeste werk was het bakken van de flensjes maar ik had het binnen een half uurtje op tafel ๐Ÿ™‚ Met karamel? komt er aan ๐Ÿ˜‰

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: