
Stamppot andijvie met kipshoarma
Wat is het koud he?! Dit belooft nog wat voor de rest van de winter… Straks kan er misschien eindelijk worden geschaatst op natuurijs, of krijgen we wel de elfstedentocht ๐ Het vriest in ieder geval stevig, ik moet elke avond mijn pad strooien om ’s morgens niet op mijn bakkes te glijden! Zo’n dakterras blijft toch ietsje langer koud dan de straat heb ik al wel gemerkt ๐ Dit weer vraagt gewoon om winterkost, stevige stamppotten om het weer warm van te krijgen. Ik geef je daarbij wat inspiratie met deze andijviestamppot, helemaal zelf gemaakt en zonder zakjes mix of voorgekruid vlees! Wel echt lekker en helemaal niet moeilijk, maar dat is wat jullie natuurlijk al lang van mij gewend zijn ๐ Dit recept is voor 2 personen maar wij zijn grote eters ๐
Wat heb je nodig:
- 800 gram kruimige aardappels (geschild)
- 400 gram fijngesneden andijvie
- 50 gram geraspte oude kaas
- 1 volle eetlepel mosterd
- scheutje melk
- 2 eetlepels knoflooksaus
- 300 gram kipdijvlees in reepjes
- 1 ui
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder (of 2 teentjes vers geperst)
- 1 theelepel rash el hanout
- snuf cayennepeper
- 1 eetlepel olijfolie
- Peper en zout
Hoe maak je het?
Maak in een kom een marinade van het zout, de komijn, het knoflookpoeder, de rash el hanout, de cayennepeper en de olijfolie. Schep hier de kipreepjes doorheen. Snij de ui in halve ringen en roer deze door de gemarineerde kip. Zet een half uurtje terug in de koelkast om de kruiden goed in te laten trekken.
Schil de aardappels en zet deze op met voldoende water en een snufje zout. Breng aan de kook en laat koken tot ze gaar zijn (ongeveer 20 minuten, voor de dummies onder ons… aardappels zijn gaar als je ze makkelijk in kan prikken met een vork ๐ ) Giet dan de aardappels af en laat even droog stomen.
Stamp de aardappels fijn met een pureestamper en maak er een gladde puree van met een scheutje melk (ik laat intussen het kleinste pitje van het fornuis hier onder aanstaan, dan koelt het niet zo snel af). Maak de puree af met de geraspte kaas, mosterd en de knoflooksaus en roer er dan de andijvie in porties doorheen tot het iets geslonken is en alles lekker warm is. Maak op smaak met peper en zout.
Laat een grote koekenpan heet worden op hoog vuur en bak daarin de gemarineerde kip gaar en goudbruin. Hier hoef ik denk ik niet veel instructies bij te zetten, iedereen…zelfs klunzige mannen als de mijne, kan vlees bakken ๐
Schep een flinke berg stamppot op je bord en daarbovenop leg je een beste schep van het lekkere vlees.
Smullen gegarandeerd!
5 gedachten over “Stamppot andijvie met kipshoarma”
Gezellig stoofje. Deze houd ik in gedachten! ??
Kipshoarma vind ik wel een heerlijk idee! Gisteren spruitjesstampot gegeten! Ook zo heerlijk.
ik ben zo dol op spruitjes ๐
Woehoeee, dit is denk ik de beste combi ooit! Wat een lekker recept, ga ik zeker een keertje maken.
hahaha dank je wel!