kokosboontjes met ketjapballetjes

kokosboontjes met ketjapballetjes

Houden jullie ook zo van spersieboontjes? Ik ben er echt gek op! Lekker Hollands met een gehaktbal….maar dat kan natuurlijk ook spannender 😉 Wat dacht je van deze lekkere kokosboontjes met ketjapballetjes?! Zo word de Hollandse pot ineens heel Aziatisch 😉 De boontjes smaken een beetje naar de bekende sajoerboontjes die we allemaal heel lekker vinden. Met niet eens zoveel moeite maak je dit lekkere maaltje vol spannende smaakjes. Dit receptje is voor 2 personen.

Wat heb je nodig:

  • 250 gram rundergehakt
  • 400 gram spersiebonen
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 1 volle theelepel gebakken sambal
  • zoete ketjap
  • 20 gram paneermeel
  • 2 eetlepels bruine suiker of palmsuiker
  • klein scheutje melk
  • klein blikje kokosmelk
  • 2 eetlepels geraspte kokos
  • 1 kipbouillonblokje
  • 2 eetlepels olie om te bakken

Hoe maak je het?

Begin eerst met het pellen van de knoflook en de uien, dan schil je de gember. Doe de ui in kwarten in de blender met de knoflook, de gember in plakjes gesneden en de sambal. Laat draaien tot een gladde puree. De helft hiervan doe je door het gehakt en de andere helft gebruik je voor de boontjes.

Meng het gehakt met de uienpuree, 3 eetlepels ketjeap, het paneermeel en een klein scheutje melk tot een goed gemengde massa. Zet even terug in de koelkast om de smaak goed te laten ontwikkelen en het gehakt weer stevig te laten worden.

De boontjes snij je het houtige eind van af, als je diepvriesboontjes gebruikt hoef je hier niet eens aan te denken 😉

Draai kleine balletjes van het gehakt en bak deze rondom bruin in een anti-aanbakpan, zo hoef je geen olie te gebruiken. Giet er 100 ml water bij en verkruimel hier een half bouillonblokje over, nog een eetlepel ketjap erbij met een eetlepel bruine suiker of palmsuiker en laat de balletjes gezellig pruttelen, terwijl je ze af en toe draait.

Verhit in een wok of grote braadpan de 2 eetlepels olie. In de hete olie bak je heel even de andere helft van de uienpuree aan, dit spettert wel dus doe voorzichtig! Doe dan de sperciebonen erbij en bak even aan. Doe nu 250 ml water bij de boontjes, de andere helft van het bouillonblokje, de kokosmelk, een eetlepel ketjap en de andere eetlepel suiker. Laat aan de kook komen en schep de boontjes regelmatig om tot ze gaar zijn. Strooi er dan de geraspte kokos overheen en roer nog even om.

Serveer dit lekkers met gekookte rijst en geniet er vooral van 🙂

Eet smakelijk!

3 gedachten over “kokosboontjes met ketjapballetjes

    1. hahaha je kan niet alles lekker vinden he 😉 ik lust bv echt geen broccoli, daar kokhals ik van 😉 Vanavond lekker paddenstoelenrissoto

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: