
gevulde courgette
Er lag er weer eentje hoor, zo’n groen ding 😉 Ja, een courgette dus… Omdat ik ’the Mr’ stoofpeertjes had beloofd maar de aardappels op waren en ik zo autistisch ben dat ik geen boodschappen doe op woensdag, moest ik creatief zijn. De courgette lag vanuit mijn groentelade naar me te lachen, maar wat moest ik nu weer met zo’n kreng?? 😛 Nou, ik heb hem gevuld en in de oven gedaan en dat was lekker! Ik heb echt gesmuld en eigenlijk vond ik het jammer dat ik maar een courgette had en dus ook nog stoofperen moest eten 🙂
Wat heb je nodig voor 2 personen:
- 1 courgette
- 50 gram oude kaas
- 50 gram spekblokjes
- 50 gram paneermeel
- 50 ml kookroom
- 1 klein uitje
- nog wat geraspte kaas en wat zwarte peper
Hoe maak je het?
Snij de courgette doormidden en haal de binnenkant er uit met een lepel (de zaadjes dus).
Meng deze zaadjes met de kaas, ui, spek, paneermeel en de room. Ik deed dat in de blender maar je kan het ook allemaal heel klein snijden en dan mengen. Vul de uitgeholde courgettehelften met dit mengsel en bestrooi met peper en nog meer kaas 🙂
Zet in een voorverwarmde oven (180 graden) en laat in 35 a 40 minuten gaar en goudbruin worden. De vulling zal een stevige maar smeuïge saus worden die de courgette heerlijk op smaak maakt 🙂
Verrukkelijk!
4 gedachten over “gevulde courgette”
Oh wat lékker!
<3
Lekker, goed idee. Ik roerbak heel veel met courgette. Dit ga ik ook proberen. je zou een kookboek moeten uitbrengen, ik zou m zo kopen!
Dromen hebben we allemaal 😉 misschien ooit als ik net zo beroemd ben als Pauline…