Hüttenkäse spread met appel

Hüttenkäse spread met appel

Ja echt! Zomaar een luchreceptje van mij 😉 Ik post maar heel weinig lunch receptjes omdat ik een luie luncher ben 😛 Ik hou niet echt van brood, alleen als er kroketjes en frikandellen op mogen… Ik hou veeeeeeeel meer van warm eten, tussen de middag eet ik ook vaak een kop soep in plaats van brood. Of ik vergeet de hele gewoonte om een broodje te eten rond lunchtijd en stop dan rond half 3 nog een boterham met pindakaas achter mijn kiezen 😉 En dat terwijl ik voor ’the Mr’ altijd hele verantwoorde maaltijden inpak! Ik denk altijd goed na over wat ik hem mee geef, ik stop al mijn liefde in zijn overlevingspakket voor naar kantoor 🙂 Zo wil ik dat hij regelmatig een gezonde snack kan pakken en dat zijn boterhammen voor bij de lunch lekker en bevredigend zijn. Voor hem maak ik salades, wraps en alle andere lekkere dingen.Ik doe tomaatjes in bakjes en snij worteltjes in reepjes, kook eitjes en geef nootjes mee. Waarom voor mezelf dan niet he? Gewoon omdat ik te gemakszuchtig ben! Gister maakte ik dit lekkere smeersel voor mijn lief klaar en besloot dat ik het meteen maar voor 2 klaar ging maken, zo heb ik zelf ook een verantwoorde lunch 😉 Goed voor jezelf zorgen is belangrijk voor geluk en gezondheid, dus daar start ik nu maar eens mee. 

Wat heb je nodig:

  • 250 gram Hüttenkäse (cottagecheese)
  • 2 zoetzure augurken
  • Halve groene appel
  • 1 klein teentje knoflook
  • 1 eetlepel yoghurtmayonaise
  • snuf peper en zout
  • drupje citroensap naar smaak
  • eventueel wat bieslook

Hoe maak je het?

Dit is eigenlijk te makkelijk! Ik snap niet waarom ik het niet vaker maak 😉

Roer de Hüttenkäse los met de mayonaise en pers de knoflook er boven uit.

Snij de appel en de augurk in kleine blokjes en roer deze door het prutje.

Maak op smaak met peper en zout en wat citroensap.

als je bieslook in huis hebt moet je dit er ook zeker doorheen doen! Dit maakt het net wat frisser en doet het leuk qua kleur 😉 Laat je prutje even een uurtje in de koelkast op smaak komen dan is het nog lekkerder, zo kan de appel haar zoet afgeven aan de kaas.

Eet dit lekkers op een volkorencracker of gewoon op je boterham. De rest van je appel snij je gewoon leuk in plakjes en leg je er boven op, zo doe je daar ook nog wat zinnigs mee 😉

Eet smakelijk!

3 gedachten over “Hüttenkäse spread met appel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: