mac and cheese (macaroni met kaas)

mac and cheese (macaroni met kaas)

dsc_3321

The mr’ is stapelgek op macaroni 🙂 deze week begon hij over macaroni met veel van die worst uit blik te tetteren. Ik wil veel eten maar die worst uit blik…. dat blief ik niet! Allemaal toegevoegde troep, en als het nou nog lekker zou zijn… Het compromis werd bereikt dat ik er dan ham in zou gooien 😉 Maar ja, wat maak je er dan van?? Ik besloot er gewoon heel veel kaas bij te doen. Kaas is lekker, vet en smeuïg en combineert goed met ham.  Amerikanen vinden mac and cheese the bomb, dus dat moet lekker zijn ;). Daarom vandaag mijn versie van mac and cheese 🙂 (ik begrijp die amerikanen nu echt! ) Ik ga niet beweren dat dit gerecht gezond is, want dat is het niet. Het is absoluut niet goed voor de lijn en er zit bar weinig groente in. Het is wel vet lekker en bevredigend, je word er warm van en ik voelde me echt gelukkig tijdens het eten…Dat is soms even belangrijker dan gezond eten 😉

Wat heb je nodig (voor 4 personen)

  • 400 gram ongekookte pasta
  • 2 grote uien
  • 1 bakje champignons (250 gram)
  • 500 ml melk
  • 2 grote eetlepels bloem
  • 500 gram geraspte kaas naar smaak (ik had cheddar, blue stilton en oude goudse)
  • 100 gram ham in blokjes
  • snuf cayennepeper
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • Zwarte peper en zout naar smaak
  • 2 eetlepels olie of boter om te bakken

Hoe maak je het?

Eigenlijk vond ik het heel makkelijk maar omdat ik veel te laat thuis was na een middagje met vriendin op pad, was ik wat stressig 😉 Ik struikelde over mijn eigen voeten om nog op een redelijke tijd het eten op tafel te krijgen, uiteindelijk stond het binnen een uur op tafel inclusief oventijd 🙂

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking maar dan 3 minuten korter, straks gaat het namelijk nog even in de oven.

Terwijl je de pasta kookt maak je de saus klaar. Dit is niet veel anders dan gewoon een hele dikke kaassaus.

Snij de ui fijn en bak deze zachtjes aan in de olie. Gebruik een ruime pan met dikke bodem.

Als de ui begint te kleuren en lekker zacht is bak je de 2 eetlepels bloem even mee, tegelijk met de kruiden. Dus oregano, cayennepeper, paprikapoeder en wat zout.  Nu mik je de champignons erbij en bak deze mee tot ze iets vocht los gaan laten. (snij de champignons zoals je wil, ik had haast dus het werden halfjes 😉 )

Nu doe je in een keer alle melk erbij, blijf roeren tot je ziet dat de saus dikker word, dan kan je vuur laag.

Je krijgt nu een mooie gebonden saus, smelt hier de kaas in en doe de ham erbij. Laat 5 minuten zachtjes koken zodat de bloem goed gaar kan worden. Proef en maak op smaak met peper en zout.

Roer de pasta door de saus en doe alles over in een ovenschaal.

Plaats deze ovenschaal in het midden van de oven. De oven heb je voorverwarmd op 180 graden hetelucht met grillstand. Laat het in 20 a 25 minuten, bruin en bubbelig worden. Dan ben je good to go!!

Schep dit kazige genot op en zorg dat je je mond niet brand 😉 Het is echt vet lekker en vet heet 🙂

Eet smakelijk!

8 gedachten over “mac and cheese (macaroni met kaas)

  1. Mijn Mr. wil ook altijd gekookte worst erin! Nou echt niet. Ik maak altijd een macaroni ovenschotel met veel courgette, paprika en champignons, gerookte zalm en creme fraiche. Ook super lekker en met veel groente.

    1. Volgende keer, bij meer tijd maak ik er zeker een salade bij 😉 Weinig groenten gaat helemaal tegen mijn principes in! Maar het was zoooo lekker!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: