Spinazietaart

Spinazietaart

dsc_3278

‘The Mr’ lust beslist geen spinazie, ik vind het heerlijk! Maar gekookte blaadjes hoef ik meneer niet voor te zetten. Alles heb ik al geprobeerd en tot nu toe werden deze gekookte blaadjes alleen getolereerd in de lasagne en als salade, maar dan niet te vaak 😉 Gister bood ik dus met knikkende knieën en klapperende kuiten van angst deze spinazie taart aan, want stel je voor dat meneer het af zou keuren… Kritiek in ontvangst nemen over het eten wat ik maak, is niet mijn sterkste kant zeg maar 😉 ‘The Mr’ keek wel een beetje argwanend naar zijn bord maar omdat het er niet uitzag als gekookte blaadjes, besloot hij toch maar even te proeven. Hij vond het heerlijk mensen! Mijn trouwe huisvrouwenhartje jubelde van trots en blijdschap! Mijn ‘Mr’ lust spinazie en in dit geval is hij zelfs enthousiast 🙂

Voor een springvorm van 24 cm, heb je nodig:

  • 6 blaadjes deeg voor hartige taart (natuurlijk mag je ook zelf deeg maken, maar ik besloot niet moeilijk te doen)
  • 1 pak gesneden diepvriesspinazie (ja echt!)
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 100 gram zongedroogde tomaten op olie
  • 200 ml creme fraiche
  • 4 eieren
  • 3 eetlepels bloem
  • 200 gram kaas naar smaak (ik had door de spinazie een mengsel van cottage cheese en blauwe kaas en bovenop heb ik 50 gram oude kaas geraspt)
  • 20 gram pijnboompitjes
  • peper, zout en een eetlepel olie

Hoe maak je het?

Jullie zien wel dat het geen slanke lijn receptje is, dit eet je dan ook niet elke dag maar lekker in het weekend. Het is voor 4 personen meer dan genoeg, wij hebben er nog een keer mee gelunched.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een springvorm met bakpapier en vet de zijkant in.

De spinazie laat je een paar uur ontdooien op een vergiet, zodat het overtollige vocht er uit loopt. (dit heb je dus al gedaan voordat je begint met koken)

Snij de ui en de knoflook fijn en fruit deze zachtjes aan in wat olie tot ze glazig zijn en beginnen te kleuren. Meer kookwerk is er eigenlijk niet, want nu zet je het fornuis uit en hoef je alleen nog maar dingen door elkaar te roeren.

De plakjes deeg haal je uit de vriezer en laat je op het aanrecht ontdooien. In de tussentijd kan je, je spinazievulling mengen.

Meng de spinazie door de gebakken uien samen met de creme fraiche. De zongedroogde tomaatjes snij je in reepjes en roer je er ook in mee. Kluts de eieren en meng deze ook door de spinazie. De 3 eetlepels bloem spatel je erdoor en je probeert dit zonder klontjes te doen 😉 Meng dan de kaas er nog door en maak op smaak met peper en zout.

Bekleed de springvorm met het ontdooide deeg en prik gaatjes in de bodem met een vork.

Hier giet je het spinazieprutje in, verdeel nog wat geraspte kaas en de pijnboompitten er bovenop en schuif de hele handel in het midden van de oven.

Bak de taart in 45 minuten gaar en goudbruin. Laat voor het aansnijden nog een kwartiertje staan, zo kan hij goed opstijven.

Eet smakelijk!

5 gedachten over “Spinazietaart

  1. Het ziet er heerlijk uit! Ik ben ook niet zo gek op gekookte groente, eet het liefst sla. Dit ga ik wel een keer proberen. Want gek op spinazie ben ik echter wel. Kunnen we Michel voortaan “Mister Spinazie” noemen??

    1. Dat kan denk ik prima, ik zou er wel eerst even de kook over gooien…of zeg ik nu iets urkers direct naar nederlands vertaald ?…blancheren ofzo, en dan goed uit laten lekken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: