Lauwwarm perentaartje

Lauwwarm perentaartje

dsc_3231

Mooi is ie niet, maar zeker wel lekker! Een heerlijk chocoladetaartje met peren uit de tuin 🙂 Een receptje speciaal voor mijn va gemaakt, want hoe komt hij anders door al die peren heen 😉 Een makkelijk taartje, dat een volmaakt toetje is voor in het weekend. Want hey, waar haal je door de week de tijd vandaan om taart als toetje te maken 😉

Wat heb je nodig:

voor een springvorm van 24 cm.

  • 8 harde peren
  • 100 gram walnoten
  • 100 gram bloem
  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • 30 gram cacao
  • 1 theelepel zout
  • 1 volle theelepel bakpoeder
  • 150 ml water
  • 60 ml zonnebloem olie
  • 40 ml amaretto
  • 2 eieren

Hoe maak je het?

Schil de peren, snij ze doormidden en haal het klokhuis er uit met een meloenbolletjessteker of een lepel.

Maal de walnoten fijn tot een soort meel met de keukenmachine.

Doe de rest van de ingrediënten ook in de keukenmachine en meng tot een glad beslag, laat dit beslag even staan.

Warm de oven voor op 180 graden hetelucht.

Vet nu de springvorm in met wat olie en leg een bakpapiertje op de bodem.

Giet het beslag in de vorm en leg daar de peertjes in. Door de vorm van de peren kan je het mooi rond leggen.

Schuif je springvorm( met beslag er in natuurlijk 😉 ) in het midden van de oven op het rooster en laat in een uur gaar bakken.

De taart blijft iets ‘fudgy’ en is het lekkerst als hij lauwwarm word gegeten. Lekker met ongezoete geslagen room! Succes met het overhevelen naar een gebaksbordje 😉

Eet smakelijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *