spercieboontjes in romige tomaten-champignonsaus

spercieboontjes in romige tomaten-champignonsaus

DSC_2769a

Vandaag krijgen deze mooie spercieboontjes een hoofdrol. Ik ben dol op groenten en wij eten er ook vrij veel van. De sperciebonen zijn nu in het seizoen en dus lekker goedkoop, we eten ze dus ook bijna wekelijks. Als je iets elke week eet is het wel belangrijk om er mee te variëren zodat het niet gaat vervelen 😉 Deze boontjes gaan zeker niet snel vervelen! Probeer dit makkelijke gerecht ook eens, het is de weinige moeite zeker waard 🙂

Wat heb je nodig:

 • 500 gram sperciebonen
 • 250 gram champignons
 • 1 teentje knoflook
 • 1 blik tomatenblokjes
 • 150 ml griekse yoghurt (of een lactosevrije variant)
 • 1 eetlepel maïzena
 • peper,zout en een beetje suiker
 • olie of boter om in te bakken

Hoe maak je het?

Maak eerst de groenten schoon, haal de puntjes van de boontjes, snij de champignons in kwartjes en snij de knoflook in dunne plakjes.

Zet een wok of ruime braadpan op het fornuis. Doe hier een klein beetje olie of boter in en de knoflook. Laat op laag vuur de knoflook zacht worden, Daarna doe je de spercieboontjes erbij en zet je het vuur hoog. Bak even stevig aan en doe dan de champignons erbij, bak tot deze beginnen te garen.

Zodra je champignons beginnen te garen doe je de tomatenblokjes bij de boontjes in de pan. Voeg wat peper en zout toe, doe de deksel op de pan en laat alles koken tot de boontjes gaar zijn. Als de boontjes gaar zijn roer je de griekse yoghurt door de saus. Bind de saus met een papje van maïzena ( roer hiervoor de maïzena los met wat water) Laat nog een minuutje doorkoken en breng op smaak met peper, zout en een klein beetje suiker.

Wij aten dit met rijst en een stukje biefstuk maar ik kan me voorstellen dat je het ook lekker zonder vlees wil eten of met een stukje kip of vis….De spercieboontjes hebben vandaag in ieder geval de hoofdrol 😉

Eet smakelijk!

3 gedachten over “spercieboontjes in romige tomaten-champignonsaus

 1. Hoi Bonsje, wat een prachtig recept weer. Ik ga het beslist uitproberen want wij zijn echte boneneters. Heerlijk.
  Je hebt het over lactose vrije griekse yoghurt, ik wist niet van het bestaan ervan. Heb jij enig idee waar ik dit kan vinden??

  1. Hoi Gre, ik weet dat de jumbo een groot assortiment lactosevrije producten verkoopt ‘minusL’ is het merk. Ik weet zo niet of ze ook griekse yoghurt hebben maar het is zeker te vervangen door de lactosevrije kookroom of roomkaas, waarvan ik wel zeker weet dat ze die hebben. Vind je dit nou niet, zou ik het lekker vervangen door een scheut kokosroom. Succes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: