Vegan Chocoladecake met iets extra’s

Vegan Chocoladecake met iets extra’s

DSC_2764a

Deze chocoladecake is haast de lekkerste chocoladecake die ik ooit geproefd heb! Dat had ik niet verwacht toen ik een vegan cake wilde maken 🙂 Voor de stoere kerels onder ons heb ik er een lekker beetje Johnny Walker Black Label in gedaan, dat accentueert het bittere van de chocolade lekker. De cake is superzacht en smeuig maar wel luchtig, ik denk dat ik geen cake met boter en eieren meer ga maken 😉 Dit is echt de lekkerste!

Wat heb je nodig:

 • 180 gram bloem
 • 200 gram suiker
 • halve theelepel zout
 • 1 theelepel vanille-extract
 • 30 gram cacao
 • 1 eetlepel bakpoeder
 • 200 ml water
 • 40 ml Whisky
 • 60 ml zonnebloemolie
 • 1 rijpe banaan

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng in een schaal alle droge ingrediënten, zorg dat alle klontjes er uit zijn… het kan dus handig zijn om de bloem, bakpoeder en de cacao te zeven.

Prak de banaan en meng deze met het water, de whisky en de olie. (dit doe je natuurlijk in een andere schaal 😉 )

Meng het natte mengsel met het droge mengsel met behulp van een spatel, roer even flink zodat je geen klontjes meer hebt.

Doe dit beslag in je cakevorm, ik gebruikte een ronde siliconenvorm van 22 cm.

Bak de cake in het midden van de oven, op een rooster in ongeveer 40 minuten gaar. (check na 30 minuten even, door er met een sateprikker in te prikken. Als de prikker er droog uitkomt is de cake gaar)

Voor het serveren kan je heel fancy doen en net als ik de boel bestrooien met poedersuiker en garneren met rode vruchten. Maar ik moet heel eerlijk zijn…hij is zonder dat ook helemaal superlekker. Ik heb de restanten meegegeven aan ’the Mr’ naar zijn werk en ik geloof dat hij daar ook is goedgekeurd 🙂

Eet smakelijk!

 

7 gedachten over “Vegan Chocoladecake met iets extra’s

 1. Vegan Chocoladecake! ? Bedankt voor het recept, ziet er behoorlijk simpel uit in tegenstelling tot de meeste recepten die een waslijst aan (dure, moeilijk verkrijgbare) ingredienten hebben. Ik zal het binnenkort eens gaan maken, hopelijk is het net zo lekker als je beweerd ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: