Homemade Lasagne van Bonsje

Homemade Lasagne van Bonsje

DSC_2723

Als ik ’the mr’ ergens blij mee kan maken is het wel lasagne! Het maakt hem weinig uit of deze nou uit de koeling komt, zelfgemaakt met pakjes en zakjes of in een restaurant 😉 Wel wil hij toegeven dat die zonder pakjes en zakjes, met verse tomatensaus en veel kaas het lekkerst is! Dat is toch al pure winst in mijn ogen 🙂 Het kost even wat tijd, maar uiteindelijk heb je dan ook wel iets heerlijks op tafel staan.

Eerst maakte ik een tomatensaus met 3 kilo tomaten van Vitamientje.nl mijn favoriete groentenboer op de markt. Van deze hoeveelheid saus kon ik zelfs nog een deel invriezen! Lekker en makkelijk voor later 😉

13692574_1265509866793667_8488990678912812299_n

Wat heb je nodig:

 • 3 kilo lekkere rijpe tomaten
 • 2 grote uien
 • 2 grote winterpenen
 • 6 tenen knoflook
 • flink glas rode wijn
 • bosje verse italiaanse kruiden
 • 500 gram rundergehakt
 • peper, zout, suiker
 • 1 pak lasagnevellen
 • 1 bakje ricotta
 • 1 bol mozzarella
 • geraspte parmezaanse kaas
 • olijfolie om in te bakken
 • veel tijd en liefde

Hoe maak je het?

Begin lekker vroeg, de saus heeft veel tijd nodig… ik laat hem zeker 3 uur pruttelen!

Voor de saus begin je met het schoonmaken en snijden van de ui, knoflook en winterpeen.

Neem een ruime pan en verhit daarin je olijfolie. Bak hierin het gehakt rul en bruin, neem je tijd want het gehakt mag goed stevig kleuren! Als het gehakt bruin is doe je de knoflook en de ui erbij en dit bak je tot het glazig is, voeg een theelepeltje zout toe. Het zout onttrekt wat vocht uit de ui waardoor hij minder snel kleurt. Bak de winterpeen ook even mee, dit hoeft niet zo fanatiek, deze word door het sudderen ook wel lekker zacht 😉 Blus de hele handel af met de rode wijn en laat deze inkoken tot hij verdampt is. Nu kan je de tomaten erbij doen, snij ze gewoon in grove stukken. De velletjes heb ik er niet af gehaald, dit kookt wel gezellig mee in de saus en ik hou niet van moeilijk doen 🙂 Kruid even stevig met peper en zout,leg het bosje kruiden er in, roer af en toe om en maak je niet druk over vocht toevoegen. De tomaten hebben van zichzelf al genoeg vocht en laten dit met plezier los 😉 Doe de deksel op de pan,breng de hele handel aan de kook en zet daarna je vuur laag. Kom heel af en toe terug om in de pan te roeren tijdens het koken, maar nu heb je even een paar uur tijd voor iets anders.

Na de kooktijd, als je saus mooi gaar is, kijk je of hij goed op smaak is. Voeg eventueel nog wat peper, zout en suiker toe. Als hij nog wat dun is , laat je hem op hoog vuur nog even inkoken of je bind hem met wat maïzena als je niet langer wil wachten.

Nu is het tijd om je lasagne te bouwen!

Warm de oven voor op 180 graden en neem een grote schaal waar voor 4 personen lasagne in kan.

Vet de schaal iets in met wat olie, begin met een laagje saus en leg hierop de lasagnevellen. Nog een laagje saus en leg in deze laag lepels vol van die mooie dikke ricotta, leg hierop weer lasagnevellen. Ga zo door met saus en pasta tot je pasta op is of je schaal vol is 😉 Op de bovenste laag saus leg je plakjes mozzarella en dit bestrooi je lekker met parmezaanse kaas.

Zet de schaal in de oven en laat in ongeveer 35/45 minuten gaar en bruin worden. Let op dat je de lasagne niet meteen uit de oven aansnijd! Laat de lasagne zeker 20 minuten rusten, zo kan hij mooi stevig worden en is hij makkelijker te snijden.

Eet smakelijk!

3 gedachten over “Homemade Lasagne van Bonsje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: