Gebakken rijst met hoisinpindasaus

Gebakken rijst met hoisinpindasaus

DSC_2625

Soms heb je van die dagen, dan wil je gewoon troostvoer! Lekker warm, makkelijk eten… Nou is troostvoer voor mij meestal iets waar een sausje bij zit en vaak met pasta of rijst. Dan vind mijn lijnende mannetje het niet zo erg als ik troostvoer nodig heb. Dit gerechtje is er weer zo een waar je allemaal restjes in kan verwerken. Deze variant is vegetarisch, maar even makkelijk kan je er een restje koude kip in mikken…you name it ๐Ÿ˜‰ Gebakken rijst is gewoon troostvoer van de hoogste klasse ๐Ÿ™‚

Wat heb je nodig:

 • 250 gram koude gekookte rijst (nooit restjes rijst weggooien, hier maak je de beste nasi van)
 • 500 gram groenten (alles is mogelijk, ik heb hier: groene asperges, ui en champignons)
 • 1 rode peper in dunne ringetjes
 • 1 teen knoflook (geperst)
 • 4 eieren
 • 2 eetlepels ketjap asin (zoute ketjap)
 • 2 eetlepels pindakaas
 • 2 eetlepels hoisinsaus
 • 1 theelepel sambal
 • 1 eetlepel olie om in te bakken
 • drupje sesamolie (alleen als je dit lekker vind)
 • peper en zout

Hoe maak je het?

Verhit een wok op hoog vuur tot hij rookt. Doe dan de olie met de gesneden ui en de geperste knoflook in de pan. Bestrooi de ui met iets zout, dan komt het vocht er uit en brand het minder snel aan. Bak de peper ook even mee, zo trekt de smaak mooi in de olie waardoor alles straks pittiger word. Wok op hoog vuur de rest van je groenten tot ze nog net niet beetgaar zijn.

Nu bak je de rijst lekker mee, dit mag best stevig aanbakken. Het is lekker als het een knapperig randje krijgt. Kluts de eieren, maak in het midden van je wok een gaatje door de rijst en de groenten opzij te schuiven. In dit kuiltje bak je je geklutste ei even aan voordat je het door de rijst bakt. Maak de hele rambam op smaak met zoute ketjap en een drupje sesamolie. Proef of je er eventueel nog zout en peper bij wil doen en hou warm terwijl je pindasaus maakt.

Voor de pindasaus roer je de pindakaas in een pannetje los met de hoisinsaus en genoeg water tot je een mooie vloeibare saus krijgt, deze maak je op smaak met wat sambal. Laat heel even doorkoken tot je de juiste dikte hebt en zet dan het vuur uit. Als je het te lang laat doorkoken gaat het vet zich namelijk van de saus scheiden en dat ziet er heel smerig uit ๐Ÿ˜‰

Serveer je gebakken rijst met een beetje van de lekkere pindasaus en garneer eventueel met wat seroendeng, zoetzuur en kroepoek. Wat jij wil en waar jij blij van word.

Gezonder troostvoer ga je niet tegenkomen ๐Ÿ˜‰

Eet smakelijk!

2 gedachten over “Gebakken rijst met hoisinpindasaus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: