Gezonde aardbeiencrumble

Gezonde aardbeiencrumble

IMG-20160730-WA0002

Op de foto ziet het er niet zo lekker uit maar ik kan jullie verzekeren dat deze supergezonde crumble echt heerlijk was! Hij was zelfs zo lekker dat de schaaltjes werden leeggelikt 😉 Op de markt kocht ik 3 grote bakken aardbeien voor maar 2 euro 🙂 Vervolgens zette ik ze op het aanrecht met de mededeling dat ze snel opgegeten moesten worden….Waar dit bij snoep meestal werkt, zo werkte het bij de aardbeien niet 😛 De volgende dag moest ik dus snel iets bedenken met die aardbeitjes voordat ze onbruikbaar in de prullenbak zouden gaan. Nu zijn de dames hier ontzettend verwend met het ontbijt, het is zelfs zo erg dat ik mijn bed nog niet uit ben en ze al vragen of ze zelf een boterham moeten smeren of dat ik iets maak! De zo genegeerde aardbeien heb ik ze dus als crumble voorgezet 😉 met lekker veel havermout, zaden en pitten die normaal vies gevonden worden en omdat het zaterdag was een zondig bolletje ijs 😉 Normale mensen eten er yoghurt bij maar hey…normale mensen zijn er al genoeg 😉

Wat heb je nodig:

  • 500 gram aardbeien
  • 75 gram havermout
  • 50 gram speltmeel
  • 30 gram pitten en zaden
  • 30 gram walnoten of andere noten
  • 50 gram boter of kokosvet
  • 50 ml honing
  • 2 eetlepels koekkruiden
  • snufje zout

Hoe maak je het?

Verwarm je oven voor op 180 graden.

Vet een ovenschaal licht in met wat boter. Maak de aardbeien schoon, kroontje er af maar niet wassen! Als je aardbeien wast zuigen ze zich vol water en verlies je de helft aan smaak 🙁

Doe de aardbeien in een laagje in de ovenschaal, schudt er eventueel een eetlepel bloem overheen, dan krijg je een gebonden saus als het gaar is.

De kruimels voor de crumble heb ik met de keukenmachine gemaakt. Ik heb alles in de blenderkan gedaan en een paar keer op de pulsknop gedrukt tot ik een mooi kruimelbeslag had. Heb je geen beschikking over een keukenmachine, doe dan alle ingrediënten in een schaal en meng met je handen tot een kruimelig deeg. Sla dan wel eerst de noten even aan gruis (mooi voor agressieve momenten).

Deze kruimels verdeel je over de laag aardbeitjes en dan schuif je de schaal in de oven. Wel op het rooster, dan word de onderkant van de schaal ook goed verhit. Bak de crumble in ongeveer 30 minuten mooi bruin en gaar.

Er is geen manier om dit mooi in je schaaltje te krijgen, maar lekker is het wel! Eet het met een dikke klodder griekse yoghurt, gewoon kaal, met chocoladesaus of ….met een bolletje ijs als je eens gek wil doen 😉

Eet smakelijk!

2 gedachten over “Gezonde aardbeiencrumble

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: