citroencake

citroencake

DSC_2732a

Ik bak niet zo heel vaak cake, cake bakken behoort niet tot mijn talenten πŸ˜‰ Meestal zakken ze in of zijn ze superdroog, vraag me niet hoe maar ik ben gewoon een slechte cake bakster πŸ˜› Toch was deze citroencake wel goed gelukt en lekker. Ook heb ik me niet druk gemaakt over luchtig kloppen van boter en eieren…. Ik heb gewoon lekker een extra schepje bakpoeder toegevoegd πŸ˜‰ Cake mooi gerezen en ik tevreden zonder frustratie. Deze cake is lekker fris door de verse citroen en heeft een mooi kleverig laagje lemoncurd van me gekregen over de bovenkant. Absoluut niet gezond maar wel lekker, en dat moet af en toe ook eens kunnen toch?

Wat heb je nodig:

  • 200 gram roomboter
  • 200 gram suiker
  • 5 eieren (ik doe er altijd eentje extra, ik geloof heilig dat het daardoor extra lekker word)
  • 200 gram bloem
  • sap en rasp van 2 citroenen
  • merg van een vanillestokje
  • 1 zakje bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 eetlepel lemoncurd

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 160 graden. Niet te heet, zo krijgt de cake mooi de tijd om te rijzen voordat hij heel bruin word.

Klop de boter met de suiker en de vanille licht en romig. Als de boter romig geklopt is voeg je een voor een de eieren toe. Klop tot het mooi gemengd is.

Zeef de bloem met het zout en het bakpoeder en spatel dit door het botermengsel, je hoeft niet te kloppen tot het luchtig is…door het bakpoeder rijst de cake wel πŸ˜‰ Roer door je beslag nog het sap en de rasp van 2 citroenen.

Vet een cakeblik in en leg er een bakpapiertje in. Zo komt je cake mooi uit de vorm. Natuurlijk was ik eigenwijs en dacht ik dat ik het wel zonder bakpapiertje kon…. de onderkant van mijn cake bleef uiteindelijk mooi achter in het blik πŸ˜›

Zet de cake in de voorwerwarmde oven, middenin op het rooster. Bak de cake in ongeveer een uur gaar. De cake is gaar als een prikker er droog uitkomt. Zet dan de oven op een kier en laat de cake nog 10 minuten in de afkoelende oven staan.

Haal de cake uit de vorm, met dat bakpapier moet dat geen enkel probleem zijn πŸ˜‰ Roer de lemoncurd los en smeer dit op de bovenkant van de nog warme cake. Laat afkoelen op een rooster en daarna kan je genieten van een heerlijke plak verse citroencake bij de thee πŸ™‚

Eet smakelijk!

2 gedachten over “citroencake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: