Slasoep

Slasoep

Slasoep???! Ja, slasoep πŸ™‚ Dat maak je als je een groentenpakket met 2 ongelooflijk grote kroppen sla op de kop tikt. Ik had niet veel zin om de hele week salade te eten, dus die andere krop moest verwerkt worden want weggooien is altijd zonde! Van spinazie kan je ook soep maken dus mijn hoofd telde een en een bij elkaar op…(mijn hoofd werkt volgens ‘the mr’ onnavolgbaar) Zo kwam ik op dit verrassend lekkere en veelzijdige soepje πŸ™‚ Ook lekker voor bij de lunch, kom je toch weer aan een extra portie groenten.

DSC_2655a

Wat heb je nodig:

  • 1 grote krop sla
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • halve liter bouillon (groentebouillon voor een vega variant)
  • 1 eetlepel boter (ik doe niet aan afgestreken eetlepels πŸ˜‰ )
  • 2 eetlepels bloem
  • eventueel: stukjes gebakken kip, croutons, zure room, gebakken spekjes… you name it!
  • peper en zout

Hoe maak je het?

Begin in ieder geval met het wassen van de sla, niemand wil met knarsende kiezen eten πŸ˜›

Snij de ui en de knoflook fijn, doe de boter in een ruime pan en laat hier in de ui en de knoflook glazig bakken. Als de ui en de knoflook glazig zijn doe je er de 2 eetlepels bloem bij, laat dit heel even ‘gaar’ bakken.

Als de bloem gaar is, doe je in een keer alle bouillon erbij. Roer met een garde tot je geen klontjes meer hebt en nu mag de sla erbij (snij deze wel even klein) Laat aan de kook komen tot de sla goed geslonken is en je soep dik genoeg is.

Nu kan je de soep pureren met de staafmixer tot een mooi glad soepje πŸ™‚ Proef of je het okee vind en maak eventueel op smaak met peper en zout.

Ik heb er stukjes kip in gebakken maar voor een vegetarische variant kan je ook lekker knoflookcroutons gebruiken. Laat je creativiteit eens los op dit lekkere soepje πŸ™‚

Eet smakelijk!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: