Zomerse aardappelsalade met Postelein

Zomerse aardappelsalade met Postelein

Voor Op zo’n warme broeierige dag als vandaag, wanneer je het liefst niet te moeilijk doet en warm eten eigenlijk niet zo lekker is…..Een heerlijk frisse aardappelsalade met postelein en spekjes. Ook lekker bij de barbecue of gewoon als hoofdgerecht op zichzelf. Niet teveel werk maar een ontzettend smakelijk resultaat!

DSC_2158

Wat heb je nodig:

  • 600 gram vastkokende krieltjes
  • 1 bosje postelein
  • 200 gram spekjes
  • Sap van een halve citroen
  • 1 eetlepel lekkere olie
  • 1 kleine eetlepel grove mosterd
  • klein theelepeltje suiker
  • klein bakje cottage cheese

Hoe maak je het?

Was de aardappeltjes en snij ze doormidden. Kook in de schil in ongeveer 10 minuutjes beetgaar. Giet af en laat droogstomen.

Bak in een droge koekenpan de spekjes bruin en meng met het citroensap, de olie (als je het te vet vind kan je altijd wat van het spekvet afgieten) de mosterd en de suiker tot je een lekkere warme dressing hebt.

Doe deze dressing bij de nog warme aardappeltjes en laat het samen afkoelen tot het lauw is. Doordat je de dressing bij de warme aardappeltjes doet, trekken de smaken er veel beter in. (jummmm).

Was nu de postelein, verwijder lelijke stukjes en snij de stelen fijn. Laat goed uitlekken of droog het in de sla centrifuge. Meng de postelein door de lauwe aardappeltjes met het spek.

Leg voor het serveren een lekkere berg salade op het bord en schep daarboven op een goeie lepel cottage cheese.

Eet smakelijk!

2 gedachten over “Zomerse aardappelsalade met Postelein

    1. De appie heeft het idd vaak wel maar ik koop het bij de groenteboer op de markt ? ik vind het zo’n lekkere, bijzondere groente! Je wil het alleen niet koken (groene snot)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: