Zonnige Hugo’s

Zonnige Hugo’s

In het weekend is er tijd voor een drankje 😉 Afgelopen zondag maakte mijn moeder deze cocktails met door haar zelf gemaakte vlierbloesemsiroop 🙂 Al weken zie ik haar met verdwaalde bloemetjes in het haar rondrennen, in haar handen emmers vol met vlierbloesem. Nu is het seizoen,de vlierbloesem bloeit! ze bloeien maar kort en daarom gaat ze heel wat middagjes wandelen met haar emmertjes aan de arm. Liters siroop kookt ze en straks als de bloesem, bessen heeft gevormd gaat ze weer op pad… met haar emmertjes om bessen te plukken :)Dan word mijn opa op zijn scootmobiel ook weer ingeschakeld. die man scharrelt door de hele polder en heeft overal zo zijn adresjes voor 🙂 Mijn liefste moe maakt de lekkerste siroopjes en jammetjes die ik ooit mocht proeven! Jullie zullen het met de supermarktvariant moeten doen, want de siroopjes van mijn moe die delen we niet 😉 In plaats daarvan, krijgen jullie het recept van de Hugo!

DSC_2382

DSC_2384

Wat heb je nodig?

  • Prosecco
  • vlierbloesemsiroop
  • bruiswater
  • muntblaadjes
  • limoenschijfjes

Hoe maak je het:

Eigenlijk is het heel eenvoudig 🙂

Zorg dat alles lekker koud is en neem 3 gelijke delen siroop, prosecco en bruiswater.  Meng dit in een grote kan of gewoon per glas. Kneus de muntblaadjes licht voordat je ze in het glas of de kan doet en doe er wat lekker frisse schijfjes limoen bij. Roer even om en geniet van een heerlijk verfrissend, licht alcoholisch zomerdrankje 🙂

Deze is veilig genoeg om voor de lunch al te drinken, maar neem er dan niet gelijk 4 glazen van 😛

Drink verstandig en met mate 😉

liefs Bonsje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: